🖼️ Održana POINT-ova radna akcija u Križevcima

23. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci 🖼️ Održana POINT-ova radna akcija u Križevcima

foto. Zdenko Balog


I to ne bilo kakva! Ove je subote u Križevcima održana još jedna SPORA – Subotnja POINT – ova radna akcija.

Križevačka Udruga POINT jedna je od onih koje već dugi niz godina provode značajne aktivnosti i nude programe edukacije, javnog informiranja i programe za aktivno građanstvo.

Ovaj puta zatekli smo ih u čišćenju prostorija zgrade pored Ljetnog kina, na mjestu gdje se sada nalazi neuređeno parkiralište između zgrade Gradske knjižnice i Doma za starije i nemoćne osobe na prostoru nekadašnje Vojarne.

O današnjoj akciji rekao nam je više potpredsjednik Udruge Ivan Mušlek:

– U današnjoj Subotnjoj POINT-ovoj omladinskoj radnoj akciji, SPORA okupili smo se volonteri, a cilj je akcije čišćenje zapuštenog gradskog prostora. Do sada na istom smo mjestu organizirali dvoje akcije, te je ovo treća faza. Iznijet ćemo ostatke starog dotrajalog namještaja, stolova, ormara i ostaloga, to vozimo u Reciklažno dvorište Komunalca i to je u stvari sadržaj akcije.

Što se tiče ovih prostora, mi smo preko ESF prijavili ovu zgradu kao projekt pod nazivom Prostori sudjelovanja, a cilj je revitalizacija zapuštenih gradskih prostora. Partneri su nam Pučko otvoreno učilište, Udruga Perzeidi i Grad Križevci.

Da bismo prijavili projekt morali smo imati unaprijed osiguran prostor odvijanja projekta. Projekt se
zove “Future Hub”. Radi se o projektu edukacijske naravi, a upravo ovih dana i čekamo rezultate.

Ako bude odobren dvije do tri osobe zaposlit će se u stalni radni odnos, a još nekoliko honorarno. No to je naravno pitanje nakon što projekt bude odobren, čemu se nadamo. Današnja radna akcija u cilju je očekivanja rezultata odobravanja projekta, kako bismo ga dočekali spremni.

Vrijedna akcija koja će, po odobravanju projekta osmisliti ovaj prostor, još jedan od gradski prostora koji čeka bolje dane. No čak i ne bude li projekt u očekivanom obliku, vjerujemo da će ova aktivna udruga predložiti sadržaj iza kojeg će ponovo stati aktivni građani kao i lokalna administracija.

Zdenko Balog/prigorski.hr

Facebook Comments