[FOTO] Održana izborna skupština Zbora nogometnih sudaca Koprivničko-križevačke županije // Zlatko Šimčić ponovno izabran za predsjednika

1. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Održana izborna skupština Zbora nogometnih sudaca Koprivničko-križevačke županije // Zlatko Šimčić ponovno izabran za predsjednika


Zlatko Šimčić ponovno je izabran za predsjednika Zbora nogometnih sudaca Koprivničko-križevačke županije. Izborna skupština održana je u nedjelju na OPG-u Jurjević u Peterancu.

Šimčić tako ostaje na čelu županijskih sudaca još četiri godine. Spomenimo da je na skupštini prisustvovalo 43 od ukupno 69 članova Zbora s pravom glasa.

Šimčić je u izvještaju za prošlu godinu istaknuo kako je tijekom prošle godine kroz tečaj za suce pripravnike unovačeno šest novih pripravnika koji će se tijekom proljeća priključiti Zboru sudaca.

-Održali smo osam obaveznih edukacija analiza u kojima smo obradili izvješća gotovo svih utakmica. Tijekom godine pratilo nas je problem nedovoljnog broj sudaca, s kojim se susrećemo već duži niz godina – istaknuo je Šimčić te nabrojao ostale aktivnosti koje su radili tijekom godine.

Što se tiče planova za aktualnu godinu, Šimčić istaknuo je nekoliko najvažnijih aktivnosti među kojima su organizacija testiranja sudaca županijskih nogometnih liga na proljeće, organiziranje tečaja za suce pripravnike i to u ožujku, travnju i studenom ove godine te još mnoge druge aktivnosti koje će se provoditi u aktualnoj godini.

Na kraju skupštine, nekoliko je članova izrazilo zabrinutost za sudačku profesiju, ali i nepoštivanje i neplaćanje nogometnih sudaca od strane nogometnih klubova. Tako su neki od članova iskoristili priliku kako bi spomenuli neredovita plaćanja sudaca u zadnjim kolima županijskih liga, a rok za plaćanje je 30 dana.

-Bilo bi dobro da se rok za plaćanje sucima smanji s 30 na 14 dana, jer kada dođe posljednjih nekoliko kola, neki klubovi ne plaćaju suce jer znaju da neće imati sankcija, već uplate odrade tek prije početka sljedeće sezone.

Također, problem je i zbog manjka sudaca, ali i njihovog grubog nepoštivanja. Treba se više raditi na edukaciji mladih sudaca, a ne ih poslati na suđenje nespremne i nedovoljno pripremljene – zaključili su članovi Zbora.

Facebook Comments