Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica u subotu je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu.

Na skupštini su od gostiju nazočili ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović, županijski vijećnik Stjepan Peršin, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar i zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško.

Radnim voditeljstvom predsjedavala je Anela Gomza, a izvješće o radu podnijela je Petra Kamenarić. Istaknuto je kako zbog pandemije koronavirusa neke aktivnosti nisu mogle biti održane te da su unatoč tome ipak održane aktivnosti povodom Posvetila i blagdana Velike Gospe. Dom je dobio nove elemente za suđe i u garaži je postavljen sudoper. Vatrogasci u ovoj godini žele obnoviti opremu i povećati broj članova, a srećom značajnijih intervencija vatrogasca nije bilo.

Društvo je poslovalo pozitivno i sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Pozdravne riječi u svoje i u ime koprivničko-križevačkog župana Darka Korena uputio je Stjepan Peršin. Stanje u križevačkoj Vatrogasnoj zajednici iznio je Ivan Matosović. – Drago mi je da ste sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima i što gajite dobre odnose s prijateljskim društvima – poručio je Matosović i izrazio zadovoljstvo što su unatoč pandemiji koronavirusa prošle godine održane godišnje skupštine i brojne druge aktivnosti. Matosović je napomenuo kako su nabavljena i nova vozila te da su održane zadane preventivne aktivnosti.

Sve najbolje u budućem radu glogovničkim vatrogascima poželjeli su Igor Frbežar i Danijel Šaško.

Šaško je čestitao Društvu na godini bez požara. -Nadam se da će mlađe ekipe biti još bolje na vatrogasnim natjecanjima. Grad kroz Vatrogasnu zajednicu potiče rad društava, a voda dolazi u mjesto sa svih strana. Neki su već i priključeni. Vjerujem da će se buduće aktivnosti DVD-a Glogovnica odvijati bez Covid mjera i da i dalje nećete imati požara – zaključio je zamjenik gradonačelnika.

DSC_9094 DSC_9095 DSC_9098 DSC_9099 DSC_9103 DSC_9105 DSC_9110 DSC_9111 DSC_9117 DSC_9118 DSC_9121 DSC_9122 DSC_9131 DSC_9136 DSC_9139 DSC_9142 DSC_9148 DSC_9149 sasko