[FOTO] Održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Glogovnica // Zamjenik Martinčević: U ovoj godini voda će stići do Apatovca, Marinovca, Jarčana i Glogovnice

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Križevci [FOTO] Održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Glogovnica // Zamjenik Martinčević: U ovoj godini voda će stići do Apatovca, Marinovca, Jarčana i Glogovnice


Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica održalo je u subotu svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj su nazočili brojni uzvanici i gosti. Tako je skupštini nazočio zamjenik zapovjednika Odreda Raven Željko Rusan, predsjednik VZG Križevci Miroslav Petračija, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te predstavnici brojnih DVD-a: Martijanec, Đurđic, Rasinja, Bukovje, Vojakovac, Sveta Helena, Apatovec, Veliki Potočec, Sveti Martin, Veliki Raven, Podgajec i brojni drugi.

Predsjednik Društva Dragan Škara otvorio je skupštinu, a sva izvješća i plan rada za ovu godinu usvojeni su jednoglasno. Kao najveći problem Škara je istaknuo manjak članstva, a što je rezultiralo odlaskom mladih u inozemstvo za boljim financijskim uvjetima.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili zamjenik zapovjednika Odreda Raven Željko Rusan i predsjednik VZG Križevci Miroslav Petračija. -Vi ste jedan od DVD-a koji ima najjači financijski plan i nadam se da će tako biti i u buduće. Vi ste sada na redu u okviru financijskih investicija od strane VZG-a. Želim spomenuti da ćemo uskoro imati i kombi za prijevoz, koji će koristiti svi DVD-i uz prethodnu najavu. -kazao je Petračija.

U svom uvodnom obraćanju dogradonačelnik Mario Martinčević podsjetio je kako je malo nedostajalo da DVD Sveti Martin ne ode na državno natjecanje, ali će im odlazak, ali u svojstvu navijača, omogućiti Grad. -Što se tiče vodoopskrbe taj dio ide onako kako smo zacrtali kako je i ugovoreno s Hrvatskim vodama. U ovoj godini voda će stići do Apatovca, Marinovca, Jarčana i Glogovnice. – kazao je Martinčević i rekao kako zbog ekstremnih uvjeta, potreba za vodom je sve veća.

-Ugovoreni su poslovi, ugovoreni su izvođači i mislim da, osim nekih ekstremnih uvjeta kao što je korona virus, ne bi trebalo biti prevelikih poteškoća u tom pogledu. -rekao je Martinčević te se osvrnuo na nedavno učlanjenje u HSS zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom.

-Reći ću vam samo ovo. Pokušat ćemo vratiti dijete majci. -zaključio je Martinčević.

 

Facebook Comments