Vatrogasna zajednica grada Koprivnice, u utorak, 14. lipnja, održala je svoju 70. Redovno-izvještajnu skupštinu.

Predsjednik VZG-a Ivan Golubić otvorio je skupštinu te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima Lijepe naše. Pozdravio je nazočne članove skupštine, kao i goste: zamjenicu gradonačelnika i načelnicu Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice, Kseniju Ostriž i pročelnika Službe ureda gradonačelnika, Daria Jembreka.

15_VZGKC_skupština

Nakon prihvaćanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Željko Cvrtila.

Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Zoran Zagorščak, iz kojeg je bilo vidljivo da je na skupštini nazočno više od polovine članova, te da su sve donešene odluke pravovaljane.

16_VZGKC_skupština

Iz izvješća o radu VZG-a koje je podnio zapovjednik Hrvoje Blažeković, vidljivo je da su vatrogasci tijekom 2021. godine bili veoma aktivni na mnogim područjima, odradivši mnoštvo raznolikih aktivnosti.

U moru aktivnosti, napominjemo aktivnosti vezane za Covid-19, osposobljavanja i usavršavanja, nabave neophodne oprema i vozila, realizacija vatrogasnih vježbi, sudjelovanje djece u vatrogasnom Kampu u Fažani, suradnja s vatrogascima iz Hrvatske i drugih država, prikupljanje humanitarne pomoći za dobrovoljna vatrogasna društva s područja Sisačko-moslavačke županije, demontaža preko 200 dimnjaka s koprivničkih krovova.

14_VZGKC_skupština

Veoma iscrpno izvješće o financijskom poslovanju za 2021. godinu podnijela je tajnica i blagajnica VZG-a Ines Štefanić.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik tog tijela Darko Jurković, koji je istaknuo da tijekom kontrole poslovanja VZG-a nisu uočene nepravilnosti u radu.

Članovi skupštine jednoglasno su prihvatili sva izvješća.

12_VZGKC_skupština

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, zahvalila se svim vatrogascima na svemu što rade za dobrobit građana kako Grada Koprivnice tako i šire diljem Lijepe Hrvatske tijekom redovnih i izvanrednih dislokacija, istaknuvši veliku važnost vatrogastva i vatrogasaca za grad u cjelini.

– Svi mi koji vodimo naš grad, svjesni smo da bez educiranih i dobro opremljenih vatrogasaca ne bi bili kvalitetno realizirani svi poslovi koje radite, naš grad je uz vas, uvijek smo pomagali vatrogastvo i nadalje smo vam na raspolaganju poradi pružanja svekolike pomoći – rekla je Ksenija Ostriž.

4_VZGKC_skupština

Na kraju sjednice skupštine, predsjednik Ivan Golubić još se jednom zahvalio svima na dolasku te na pomoći i podršci koju VZG ima od Grada Koprivnice.

13_VZGKC_skupština 11_VZGKC_skupština 10_VZGKC_skupština 9_VZGKC_skupština 8_VZGKC_skupština 7_VZGKC_skupština 5_VZGKC_skupština 3_VZGKC_skupština 2_VZGKC_skupština 1_VZGKC_skupština