Svečani godišnji koncert Folklornog ansambla „Koprivnica“ pod nazivom „Alaj igram na svakake note“ održan je jučer u koprivničkoj dvorani „Domoljub“.

Na koncertu je pjesmom i plesom prikazana raznolikost hrvatske tradicijske kulture kroz koreografije Brodskog Posavlja, Podravine i Hrvatskog zagorja, a praizvedena je koreografija Valpovštine, koja je koncertu dala jedinstvenu atmosferu i doživljaj u raznolikosti plesnih priča. Uz mnogobrojne posjetitelje, u bogatom programu i prekrasnim izvedbama uživali su i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Inače, Folklorni ansambl „Koprivnica“ na kulturnoj sceni grada Koprivnice kontinuirano je prisutan 42 godine – odgaja mlade plesače, pjevače i svirače te im ukazuje na važnost očuvanja naše tradicije i identiteta. Najljepši je ambasador kulture Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Lijepe naše.

Svecani_koncert_FA_Koprivnica Svecani_koncert_FA_Koprivnica_02 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_03 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_04 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_05 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_06 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_07 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_09 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_19 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_18 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_24 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_25 Svecani_koncert_FA_Koprivnica_26