Kao i svih dosadašnjih godina, Grad Koprivnica nastavio je i ove godine s izravnim sufinanciranjem obrta za čuvanje djece koji djeluju na području grada. Danas su potpisani ugovori s vlasnicima obrta za čuvanje djece za kalendarsku 2024. godinu, a riječ je o ukupno 13 obrta – Leptirić, Točkica, Iskrice, Zvjezdice, Anđeli, Mali anđeli, Bakino dvorište, Dedo medo, Potica, Beine, Žirafa, Dječji raj i Slatka srca.

Ugovore je vlasnicima obrta za čuvanje djece uručio gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg su bile i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

„Zahvaljujem svim našim obrtima jer doista nam jako puno znače, a veseli i činjenica da su roditelji zadovoljni njihovim uslugama. Inače, ova potpora je bila pilot projekt u koji se Koprivnica upustila prije nekoliko godina i pokazao se kao jako uspješan u našem gradu. Trenutno smo u Hrvatskoj drugi po broju otvorenih obrta za čuvanje djece i sigurno je da ćemo taj model dalje čuvati i razvijati“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

U Proračunu Grada Koprivnice za 2024. godinu osigurano je 185.000,00 €.

Mjesečni iznos sufinanciranja čuvanja skrbi i brige o djeci za djecu od jedne godine života pa do obveznog upisa u redovan program predškolskog odgoja i obrazovanja je 132,72€. Za djecu od 6 mjeseci do jedne godine života i djecu s teškoćama u razvoju mjesečni iznos je 265,45€.

Sufinanciranje se odnosi na boravak djeteta kod dadilje radnim danima do ukupno deset sati dnevno, a kod pojedine dadilje čuva se maksimalno 12-ero djece. U obrtima se trenutno čuva 120 djece.

Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_03 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_04 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_05 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_06 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_07 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_08 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_09 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_10 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_11 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_12 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_13 Potpisivanje_ugovora_obrti_za_cuvanje_djece_14