U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu danas su počeli „Oblizeki Varaždinske županije“. Jedno od najljepših dvorišta u Varaždinu od danas do nedjelje, 29. kolovoza, bit će mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro.

oblizeki2

Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazuju nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice.

oblizeki6

Svakoga dana posjetitelje čeka novi meni, kao i Decanter vina varaždinskog kraja.

Popularna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju „Oblizeka Varaždinske županije“ je od 18 do 23 sata.

Šarm kuhinje varaždinskoga kraja bio je i ostao u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama. Osobitost su svakako domaće zaštićene namirnice prepoznate i u Europi koje se koriste za pripremu vrhunskih jela.

oblizeki3

Danas su posjetitelji uživali u svježem siru s bučinim uljem i košticama u košarici od prhkog tijesta, pečenoj purici nadjevenoj mlincima na pireu od buče i štrukli od buče sa makom.

oblizeki5oblizeki4

Evo što se nudi do nedjelje.

Petak, 27. kolovoza

Pašteta od fazana, svinjska pečenka, krpice sa zeljem i kuruzna zljevka sa sirom i orasima

Subota, 28. kolovoza

Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu, punjena patka sa hajdinom kašom i piramida od kestena

oblizeki7

Nedjelja, 29. kolovoza

Domaća šunka s hrenom, pohani pileći savitak u bučinim košticama, povrće na toplički i toplička kupališna torta

oblizeki8