Uz prezentaciju različitih vrsta rekreacije za sve generacije, zdrave napitke te mjerenje tlaka i šećera u krvi obilježen je Svjetski dan zdravlja na Cerinama, javljaju s koprivničkih bazena.

Tako je u četvrtak, u prijepodnevnim satima Sportski centar Cerine posjetila je skupina mališana Zmajići iz Dječjeg vrtića Tratinčica uz pratnju odgajateljica Jelene Matijaško i Jelene Premec. Mališanima je ukratko objašnjen značaj tjelovježbe i zdravog načina života te im je pripremljen poligon s raznovrsnim vježbama uz stručno vodstvo kineziologa.

cerine dan zdravlja (1)

U predvorju bazena djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica mjerili su tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv. “pijane naočale“. Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca, krvnih žile te njihovoj prevenciji.

Gošće iznenađenja bile su rukometašice iz rukometnog kluba Podravka Vegeta koje su izmjerile tlak i razinu šećera u krvi te isprobale pijane naočale. Nakon mjerenja dočekalo ih je zdravo osvježenje voćnih i povrtnih smoothia koje je pripremio Smutek domaći kutek. Svi posjetitelji imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim smoothiem od maline i šumskog voća i povrtnim smoothiem od koprive.

cerine dan zdravlja (9)

Gradski bazeni Cerine i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica brojnim sadržajima omogućili su građanima savjetovanja sa stručnjacima na različite teme vezane uz zdravlje  kako bi još jednom istaknuli važnost preventivnog ponašanja i usvajanja zdravih navika.

cerine dan zdravlja (8) cerine dan zdravlja (6) cerine dan zdravlja (5) cerine dan zdravlja (4) cerine dan zdravlja (3) cerine dan zdravlja (2) cerine dan zdravlja (10)