Spajanjem nogometnih klubova Tehnike iz Koprivnice i Koprivnice stvorio se novi klub NK Tehnika – Koprivnica. Novi će se klub natjecati u 4. HNL Koprivnica – Bjelovar – Virovitica, a utakmice će igrati na travnjaku Gradskog stadiona Ivan Kušek Apaš.

Novi će klub dobiti najbolje od svojih prethodnika, novi predsjednik kluba je Igor Bajalica dok je dopredsjednik je Goran Međurečan.
Klubu su u subotu na umjetnoj travi Gradskog stadiona počele pripreme. Na prozivku se odazvalo 19 igrača dok su trojica ispričala svoj nedolazak.

Tomo Čiković trener u novom klubu kazao je kako u pet radnih tjedana do prvenstva imaju dogovoreno šest prijateljskih utakmica što s jačim što sa slabijim protivnicima.

– Nadam se da neće biti ozljeda, ako ih već mora biti da ih bude što manje kako bih mogao što više igrača rotirati. Iskreno moram priznati kako mi je ova liga nepoznanica. Razlika između Prve ŽNL u kojoj je igrala većina ovih igrača i Četvrte HNL sigurno postoji i mi se tome moramo što prije prilagoditi. Morat ćemo pojačati treninge kako bi se što bolje pripremili za sezonu. Želja mi je da se dobro pripremimo, da si ne kompliciramo život. Ne bih volio da budemo u zoni ispadanja i da nam je svaka utakmica kvalifikacijska. Lako je reći, a teško za ostvariti, no cilj nam je biti u čvrstoj sredini ljestvice s pogledom prema gornjem domu – istaknuo je trener.

Dodao je kako domaće utakmice na glavnom terenu koprivničkog stadiona imaju svoje prednosti i mane.

– Teren je veći i igraći će brže izgorjeti, s druge pak strane igranje na glavnome stadionu donosi puno bolju atmosferu, a i za razliku od umjetne trave na glavnom terenu dopušteno je uklizavanje – rekao je.

Što se tiče odlazaka i dolazaka iz donedavnog trećeligaša Koprivnice u novom klubu ostao je samo vratar Jarnec, a od Tehnike više nema Harambaše (Graničar Kotoriba), Lončara (Osvit Đelekovec), Balije i Strajnića.

Ljetos u prijelaznom roku u novi koprivničkog četvrtoligaša došli su Švagelj (Austrija), Šantek i Vrbančić (Tomislav Sveti Ivan Žabno), Kozjak (Rudar Glogovac), Salajec (Podravina Ludbreg), te Tušek i Lovković (Starigrad).

Prvu prijateljsku utakmicu ovaj novi klub igrat će već druge nedjelje, 28. srpnja, protiv Močila na umjetnom travnjaku Gradskog stadiona, najvjerojatnije u 17 sati.

prigorski.hr