Danas je u prostorijama AMK-a Križevci najavljena moto utrka koja će se održati 23. lipnja. 2024. godine u križevačkom Gornjem gradu. Održano je i fotografiranje na kojem su nazočile i Esmeralda Slaviček, Miss Supranational Hrvatske koja uskoro putuje u Poljsku na svjetski izbor te prva pratilja Dora Brleković.

Predsjednik HMS-a i tajnik AMK-a Križevci Stjepan Peršin rekao je kako će verifikacijski postupak i tehnički pregled motocikala biti 22. lipnja. -Mogu reći da pripreme teku dobro, imali smo organizacijski odbor koji je razmotrio cjelokupnu situaciju i pripreme za samu utrku su u punom jeku. Zatražili smo sve potrebne dozvole, neke smo već i dobili. Očekujemo uređenje bankina i prostor za samu utrku, popravak asfalta tamo gdje je to potrebno i vjerujem da će naša publika uživati u utrci.

Treba naglasiti da i ove godine imamo utrku za tri discipline, to su skuteri, oldtimeri i utrka brzinaca gdje očekujemo izvrsne rezultate Križevčana. Očekujem da naši sportski suci, redari i svi mi koji sudjelujemo u organizaciji damo svoj doprinos u ovih 20-ak dana. Glavnu nagradu osigurava tvrtka Košić, ali bit će i ostalih nagrada koje mi kao Auto moto klub dijelimo. Cijena ulaznica će biti 5 eura. Sudjelovat će Križevačke mažoretkinje, Gradski puhački orkestar te Križevačka djevojačka straža. Tu su i naši vatrogasci, policajci, Komunalno poduzeće te brojni drugi donatori i sponzori, od Grada do Županije – rekao je Stjepan Peršin te izrazio nadu da će i ovogodišnja utrka kao i prethodnih godina biti vrlo interesantna i da će proći u najboljem redu, bez ozljeda.

Dsc 3648

Tomislav Košić, direktor tvrtke Košić Plus d.o.o. predstavio je glavnu nagradu ovogodišnje utrke. -Riječ je o visokotlačnom peraču iz serije “Hobi program”, najjači uređaj, model K7 Classic. On će biti glavna nagrada za posjetitelje. Uz to, naše djevojke bit će na startu i nositi brojeve tijekom odbrojavanja – rekao je Košić te poručio da su djevojke tu da cijeli događaj bude još ljepši.

Dvostruki prvak u Križevcima Luka Nervo kazao je kako u Križevcima očekuje dobru borbu. -Očekujem i pobjedu, jer sam pobijedio prošle dvije godine. To mi je najdraža utrka u sezoni. Trenutno sam i aktualni prvak Hrvatske. Vozio sam nedavno na Grobniku, gdje sam pobijedio u utrci PH, a 4. mjesto osvojio sam u Alpe Adria utrci. Postigao sam svoje najbolje vrijeme na Grobniku 1.29,00. Vjerujem da mogu biti još bolji – rekao je Nervo i dodao kako je križevačka utrka posebna jer je to ujedno i najstarija utrka u Prvenstvu Hrvatske.

-Bilo je pokušaja da se križevačka utrka ukine, ali ova tradicija ide dalje. Vozio sam po Europi i svijetu, ali nigdje nije takva posjećenost kao u Križevcima. Jurimo 200 km/h između ljudi koji mašu, ta atmosfera je neopisiva – poručio je.

Dsc 3453 Dsc 3459 Dsc 3467 Dsc 3476 Dsc 3484 Dsc 3498 Dsc 3506 Dsc 3522 Dsc 3527 Dsc 3577 Dsc 3590 Dsc 3597 Dsc 3615 Dsc 3622 Dsc 3630 Dsc 3643