Načelnik Općine Virje, Mirko Perok primio je u subotu posebno priznanje zbog organizacije 7. Virovske prkačijade. Uručio mu ga je Predsjednik Svjetske organizacije Taste of peace, Sarkis Yacoubian.

Istaknuo je kako je s ljudima s kojima je surađivao na organizaciji Prkačijade postao obitelj i da mu je iznimno drago što je ovdje, u Hrvatskoj, točnije u Virju.

DSC_6262

– Sedma Prkačijada prošla je fantastično i vjerujemo da će i drugih godina biti još veća s još više programa i zanimljivosti. Jučer smo krenuli s mališanima jer nam je bio cilj da od malih nogu učimo djecu tradiciji. Danas smo pak vidjeli da naše domaćice imaju iznimno znanje i uz razne načine priprema iz ostatka svijeta pokazale su da su naši prkači stvarno među najboljima u svijetu – kazao je Dražen Đurišević, predsjednik Stručno-organizacijskog povjerenstva Virovske prkačijade.

priznanje perok (10)

Načelnik Perok istaknuo je kako je ovo vrlo uspješna manifestacija jer je zapravo riječ o svjetskom festivalu podravskih malih kolača na kojem se mogla vidjeti i priprema kolača čak i iz Japana.

– Nadam se da ćemo nastaviti istim tonom i dok sam načelnik bit će i prkačijade jer je Virje stvarno najslađa općina u Hrvatskoj – zaključio je.

DSC_6260

Župan koprivničko-križevački, Darko Koren kazao je kako se svatko tko se u subotu našao u Virju nalazio u svjetskom centru prkača, a da je ovo zaista uspješna manifestacija, pokazuje i činjenica da već za par sati od otvorenja manifestacije više nije bilo kolača na štandovima.

–  Svi su prodani! Zaista je impresivna činjenica koliko su si ljudi iz raznih zemalja svijeta dali truda da dođu ovdje i da budu dio ove priredbe – zaključio je.

priznanje perok (13)

Osim nagrade Peroku, na kraju Prkačijade uručeno je i službeno priznanje Josipi Rasinec, koordinatorici i ambasadorici Taste of peace Israel za Hrvatsku, dok su ostalim sudionicima organizacije uručene diplome.

DSC_6259 priznanje perok (25) priznanje perok (23) priznanje perok (20) priznanje perok (15) priznanje perok (5) priznanje perok (3)