Na Veliki četvrtak, mons. Vjekoslav Huzjak slavio je Misu Večere Gospodnje u bjelovarskoj Katedrali.

U koncelebraciji s Biskupom slavili su preč. Josip Stipančević, ekonom biskupije, preč. Branko Fresl, katedralni župnik, vlč. Antun Faltak, sudski vikar, vlč. Mislav Dabac, kapelan katedralne župe, te đakoni, Lucijano Čanagdžija i Alen Zelčić. Na slavlju, uz veliki broj vjernika, prisustvovali su i župni suradnici katedralne župe koji su sudjelovali u obredu pranja nogu.

Na početku slavlja, biskup Huzjak pozdravio je sve prisutne i napomenuo kako na današnji dan Crkva slavi uspostavu dva sakramenta, Euharistije i Svetoga reda, bez kojih Crkva ne bi mogla živjeti i postojati.

Prigodnu homiliju uputio je katedralni župnik. Prečasni Branko Fresl rekao je da Euharistija koju slavimo danas i svakoga danas, odraz poslušnosti Isusovoj želji i zapovijedi, „ovo činite meni na spomen“. Doista, bez Euharistija, nema nam života jer je ona izvor i vrhunac svega kršćanskog života. Zato je slavlje Euharistije, kao dolazak na izvor, mjesto iz kojega smo potekli, i izvor od kojega živimo.

Nakon homilije, Biskup je oprao i obrisao noge odabranim muževima, pastoralnim suradnicima katedralne župe. U slavlju, Sveta Pričest je podijeljena svim vjernicima pod obje prilike, kao poseban znak slavlja Večere Gospodnje.

Na Misi su sudjelovali i kandidati za prvu svetu Pričest kojima su na kraju slavlja bili podijeljeni kruhovi. Na kraju slavlja, Presveti Sakrament je u svečanoj procesiji bio pohranjen u pokrajnju kapelu ispred koje su se svi zadržali u klanjanju u šutnji.

vecer vecer1 vecer2 vecer3 vecer4 vecer5 vecer6 vecer7