Danas je u Virovitici otvoren 27. Međunarodni sajam obrtništva, gospodarstva i poljoprivrede Viroexpo. Na sajmu svoje proizvode i usluge izlaže preko 500 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a među njima je i 18 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a sajam je službeno otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Otvorenju su uz domaćine, župana Igora Androvića i virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina te direktora sajma Bojana Mijoka nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnik u Hrvatskom saboru Josip Đakić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije koja je partner sajma, predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, župani susjednih županija, saborski zastupnici, predstavnici gospodarskog i društveno-političkog života te brojni drugi uzvanici i gosti.

Predsjednik Vlade je na otvorenju čestitao organizatorima na kontinuitetu sajma koji pruža priliku brojnim izlagačima, a ujedno služi i kao pokretač razvoja gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u ovom dijelu Hrvatske. Župan Igor Andrović kazao je kako se Virovitičko-podravska županija može pohvaliti brojnim pozitivnim statističkim pokazateljima te je zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na partnerstvu i Vladi RH na ukupnoj potpori, a izlagačima je poželio mnogo poslovnih uspjeha.

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije koji je istaknuo kako je Županiji čast što mogu biti partneri sajma.

Nakon svečanog dijela otvorenja sajma župan Koren je zajedno s domaćinima iz Virovitičko-podravske županije te predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i ministrima obišao prostore sajma i štandove izlagača Koprivničko-križevačke županije koji se sa svojim proizvodima predstavljaju na ovogodišnjem sajmu.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija prijašnjih godina je bila i „Županija partner“ sajma te od samih početka organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika na ovoj manifestaciji, u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica.

viroexpo (1) viroexpo (4) viroexpo (5) viroexpo (6) viroexpo (7) viroexpo (8) viroexpo (9) viroexpo (10) viroexpo (11) viroexpo (12) viroexpo (13) viroexpo (14) viroexpo (15) viroexpo (16) viroexpo (17) viroexpo (18) viroexpo (19) viroexpo (20) viroexpo (21)