Na Dan državnosti održano je svečano misno slavlje u konkatedrali Svetog Križa u Križevcima. Svetu misu za Domovinu predvodio je mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački.

-Imati svoju državu znači imati jedan okvir, politički i društveni za hrvatski narod, ali i za sve ljude koji u Hrvatskoj žive. Svima nam je potrebno jedno zajedništvo, zajedništvo koje crkva nosi u svojim njedrima da bi društvo moglo ići naprijed i da bi se moglo razvijati. Društvo ne napreduje ako je potaknuto nekim drugim vrednotama.

Danas Bogu zahvaljujemo za našu dragu Hrvatsku, slavimo Dan državnosti nakon stoljeća muke i tjeskobe stekli nakon Domovinskog rata na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom. Molimo Gospodina da nam pomogne da u našim srcima i svijesti izgrađujemo državnost. Na putu od Bjelovara prema Križevcima vidio sam sve više hrvatskih zastava. Znači da su ljudi svjesni da nešto slavimo i da imamo s čime biti ponosni.

I trebamo pokazati ono što jesmo, ne zato da bismo nekog ponizili, već da bismo odgajali sebe i izgrađivali svoju državu na dobrobit svakog čovjeka koji u njoj živi – poručio je biskup Huzjak.

Lijepe riječi vjernicima i biskupu uputio je i križevački župnik Stjepan Soviček.