Koprivničko-križevački župan Darko Koren danas je održao prijem za medicinske sestre kako bi im čestitao Međunarodni dan sestrinstva koji se obilježava sutra, 12. svibnja.

Prijemu su prisustvovale glavna sestra koprivničke bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić, glavna sestra Županijskog zavoda za hitnu medicinu Ljiljana Šoštarić, glavna sestra Županijskog doma zdravlja i pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Biserka Zlatar, glavna sestra Službe za kirurške djelatnosti Sandra Lovrić i predstavnica medicinskih sestara ustanova kućne njege Đurđa Vizjak.

-Želimo vam izraziti zahvalnost za vaš trud koji sigurno nije nikad dovoljno valoriziran u odnosu koliko je važan u sustavu i našim životima. Sva naša ulaganja i investicije su važne, ali ovaj segment ljudskog faktora je ipak najvažniji. Jako se malo pažnje posvećuje ulozi medicinskih sestara, ovih dana možda malo više, što je u jednu ruku žalosno. Strašno puno se ulaže u zdravstveni sustav i ono što mi možemo činiti s naše strane je ta materijalna osnova, a tu je aktualna upravo i energetska obnova koprivničke bolnice. Izgradili smo dnevne bolnice, nove prostore pedijatrije, u Zavodu hitne medicine obnovljen je vozni park. Osigurali smo specijalističku zdravstvenu zaštitu u Križevcima i Đurđevcu, otvaraju se i opremaju ordinacije u malim sredinama. U financiranje timova 2 u Đurđevcu i Križevcima također je uložen ogroman napor u našem proračunu – kazao je župan Darko Koren.

Župan se osvrnuo i na planove u budućnosti. To je prije svega Centar za palijativnu medicinu i liječenje boli, priprema se i projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrada Domova zdravlja u Križevcima i Virju. Do jeseni se očekuje kraj energetske obnove glavne zgrade bolnice, a ulaže se i u županijsku ljekarnu u Koprivnici.

-Posebno nas veseli što smo ove godine uspjeli organizirati Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije i s međunarodnim sudjelovanjem, što je veliki uspjeh. Imat ćemo gošće iz Mađarske, Italije i Slovenije s kojima ćemo razmijeniti iskustva. Prošle godine tema je bila kako motivirati mlade ljude za našu profesiju, a moram reći da smo zahvaljujući vama povećali upisne kvote. Ove godine tema je digitalizacija, standardizacija, odnosno alati koji bi nama trebali pomoći u našem poslu, ali i kako ih unaprijediti – rekla je Evačić.

Otvorenje Kongresa na rasporedu je sutra, 12. svibnja u 13 sati u dvorani Domoljub u Koprivnici, a predavanja će biti održana i sljedeći dan.

Ljiljana Šoštarić naglasila je kako je zapravo izuzetno važna oprema i opremljenost, a Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije među prva je četiri zavoda po opremljenosti u Hrvatskoj.

Predstavnica medicinskih sestara ustanova kućne njege Đurđa Vizjak istaknula je kako trenutno nemaju problema s nedostatkom medicinskih sestara, no vrlo je bitno što se otvorio još jedan razred. Sve je više potrebe za njegom pacijenata koji izlaze iz bolnice i potrebna im je kućna njega, a usluge se pružaju i blagdanima i vikendima.

Prijemu za medicinske sestre prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Maja Blažek.

prijem sestre (2) prijem sestre (3) prijem sestre (4) prijem sestre (5) prijem sestre (6) prijem sestre (7) prijem sestre (8)