[FOTO] Međimurska Hitna dobila dva nova sanitetska vozila; župan Posavec: ‘Ovo je samo jedno u nizu ulaganja u međimurski zdravstveni sustav’

4. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Međimurska Hitna dobila dva nova sanitetska vozila; župan Posavec: ‘Ovo je samo jedno u nizu ulaganja u međimurski zdravstveni sustav’


Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije u utorak je dobio dva nova vozila sanitetskog prijevoza, a ključeve je ravnateljici Vladimiri Križaj-Grabant predao međimurski župan Matija Posavec. Vozni park međimurskog sanitetskog prijevoza ima 16 vozila koja godišnje prevezu oko 28 tisuća pacijenata te prijeđu oko 800 tisuća kilometara.

Aktivno je 16 radnih timova s jednim medicinskim tehničarem i vozačem, a u sanitetskom prijevozu je 32 djelatnika. Ravnateljica Križaj-Grabant rekla je da su vozila prilagođena za prijevoz sjedećih i jednog ležećeg pacijenta, ali i za prihvat inkubatora za prijevoz nedonoščadi.

Zavod-za-hitnu-medicinu-Medimurske-zupanije-dobio-nova-vozila-za-sanitetski-prijevoz-1-1024x576

 

“Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje Zavod poduzima kako bi unaprijedio djelatnost sanitetskog prijevoza. Sva vozila opremljena su i dodatnom medicinskom opremom”, kazala je.

Župan Posavec istaknuo je da namjeravaju vrhunski opremiti kako sanitetski prijevoz, tako i Hitnu pomoć, te da je ovo samo jedno u nizu ulaganja u međimurski zdravstveni sustav.

Zavod-za-hitnu-medicinu-Medimurske-zupanije-dobio-nova-vozila-za-sanitetski-prijevoz-2-1024x576

“Adaptira se prilaz Zavodu za hitnu medicinu i Županijskoj bolnici Čakovec koji će biti na dvije etaže, malo drukčije riješen, a bit će gotov za otprilike dva mjeseca. Rekonstruira se u ovom trenutku i abdominalna kirurgija i dječja kirurgija u prostoru Županijske bolnice”, naveo je Posavec.

Dodao je da se u Zavodu za javno zdravstvo dograđuje još jedan kat i opremaju novi laboratoriji.

Zavod-za-hitnu-medicinu-Medimurske-zupanije-dobio-nova-vozila-za-sanitetski-prijevoz-3-1024x576

“S još nekim drugim ulaganjima u zdravstveni sustav ove godine bit ćemo u vrlo dinamičnom razdoblju daljnjih investicija u zdravstveni sustav Međimurja”, zaključio je Posavec. (Hina)

Zavod-za-hitnu-medicinu-Medimurske-zupanije-dobio-nova-vozila-za-sanitetski-prijevoz-5-1024x576 Zavod-za-hitnu-medicinu-Medimurske-zupanije-dobio-nova-vozila-za-sanitetski-prijevoz-6-1024x576 Zavod-za-hitnu-medicinu-Medimurske-zupanije-dobio-nova-vozila-za-sanitetski-prijevoz-8-1024x576