Lančani sudar s čak osam ozlijeđenih osoba dogodio se u srijedu popodne, oko 15.05 sati, na državnoj cesti D-55 kod Kunjevaca

Kako je izvijestila policija, jedna je osoba teže ozlijeđena, dok je više njih, iz pet vozila pretrpjelo lakše ozlijede.

prometna kunjevci (1)

– Policijskim očevidom smo utvrdili da je 50-godišnji vozač osobnog automobila, krećući se državnom cestom D-55, iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, dolaskom na navedeno mjesto događaja, nije se nastavio kretati propisno, sredinom obilježene prometne trake, te je prešao vozilom na lijevu prometnu traku u smjeru kretanja – namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera – poručili su iz Pu vukovarsko-srijemske.

prometna kunjevci (4)

Došlo je do udara prednjeg lijevog dijela navedenog vozila u stražnji dio lijeve bočne strane osobnog automobila kojim se vozač kretao iz suprotnog smjera. Nakon toga, došlo je do nekontroliranog kretanja oba vozila te oštećenja dodatna tri nailazeća osobna automobila.

prometna kunjevci (2)

Uslijed siline udara, automobili su se višestruko bočno rotirali te su tri sletjeli s kolnika u zemljani odvodni kanal i zemljanu bankinu, pri čemu je, vozačica osobnog automobila „fiat panda“ županjskih registarskih pločica – zadobila teške tjelesne ozljede te je 7 osoba (vozača i putnika) iz navedenih 5 vozila koja su sudjelovala u događaju, zadobilo lakše tjelesne ozljede što je utvrđeno u OŽB Vinkovci.

Za izazivanje prometne nesreće navedenom 50-godišnjem vozaču slijedi kaznena prijava.

Navedena dionica državne ceste D-55 bila je zatvorena za promet istoga dana do 20,56 sati.