FOTO Marko Katanović izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca

26. lipnja 2017. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti FOTO Marko Katanović izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović očekuje pobjedu Hrvatske s jednim ili dva pogotka


Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca održana je u ponedjeljak, 26. lipnja, a na dnevnom redu bile su četiri točke. Za predsjednika Mandatne komisije izabran je Igor Frbežar i članovi Štefica Wolf i Hrvoje Gužvinec.

Novoizabrani članovi Gradskog vijeća obavili su prisegu i nastavili s radom. Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabran je Dubravko Picig, a za potpredsjednika Saša Ružić i članovi Ana Končarat, Dejan Pernjak i Marijan Vuković. Sjednica se odužila zbog stanki, a nezadovoljstvo sastavom odbora izrazio je vijećnik HDS-a Branko Hrg. – Praksa je bila da vladajuća većina ima većinu, a opozicija manjinu u odborima. Ne možemo otkriti tko je pozicija, a tko opozicija – rekao je Branko Hrg i dodao kako ga to zanima da i opozicija može dati potpredsjednika Gradskog vijeća.

Konstituirajuća sjednica završila je izborom predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. Novi predsjednik križevačkog predstavničkog tijela je Marko Katanović (SDP), a za potpredsjednike Vijeća izabrani su nezavisni Eduard Krmpotić i Mato Devčić (HDZ).

vijece9

Posebno interesantno je bilo glasovanje za predsjednika Gradskog vijeća. Naime, Marko Katanović (SDP) dobio je podršku 12 od ukupno 21 vijećnika. Nisu ga podržali vijećnici HDZ-a i HDS-a, ali niti predsjednik križevačkog SDP-a Ivan Majdak i nezavisna vijećnica koja je bila na listi SDP-a Mihaela Kemenović.

vijece22

U novom sazivu Gradskog vijeća Grada Križevaca u vijećničkim klupama će sjediti 21 vijećnik iz 5 političkih opcija i nezavisni vijećnici.

HDZ ima četiri vijećnika (Mato Devčić, Stjepan Peršin, Neven Jaki i Đuro Klopotan), koalicija HDS-HSLS tri vijećnika (Branko Hrg, Ivica Švagelj i Jadranka Stručić), HSS jednog vijećnika (Marijan Vuković) i MREŽA jednog vijećnika (Hrvoje Gužvinec).

vijece17

Lista grupe birača Mario Rajn ima 8 mandata (Saša Ružić, Dubravko Picig, Štefica Wolf, Eduard Krmpotić, Ana Končurat, Igor Frbežar, Tena Teklić i Sanela Stručić), a lista koalicije SDP-HSS Stjepan Radić-HNS-HSU-Hrvatski laburisti-Stranka rada 4 vijećnika (Ivan Majdak, Marko Katanović, Mihaela Kemenović i Dejan Pernjak).

Križevački gradonačelnik Mario Rajn na kraju sjednice je rekao kako vjeruje da će Gradsko vijeće biti spoj mladosti i iskustva. – Dva tjedna sam u radnoj ulozi, vrata su otvorena svima, gradonačelnik sam svih građana i očekujem konstruktivne rasprave. Svi smo ovdje s jednim ciljem, a to je dobro našeg grada – rekao je Rajn.

vijece1

Potpredsjednik Vijeća Mato Devčić je napomenuo kako mu je zadovoljstvo biti članom Gradskog vijeća. – Gradonačelnik je dobro rekao da nam treba iskustvo,  a imamo i novu snagu. Križevce treba staviti na kartu Europe koji to zaslužuju – rekao je Devčić.

vijece

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović novinarima je rekao kako će tražitu suradnju svih vijećnika bez obzira na stranačke boje. – Držat ću se poslovnika i zakona. Postojeći poslovnik će možda trebati dodatno izmijeniti kako bi se dala dodatna sloboda u Gradskom vijeću. Gradski SDP je dobio predsjednika Gradskog vijeća – istaknuo je Katanović.

vijece5vijece23vijece21vijece20vijece19vijece18vijece16vijece15vijece14vijece13vijece12vijece11vijece8vijece7vijece6vijece4

vijece3vijece2

prigorski.hr

Facebook Comments