Marija Puzak renomirana hrvatska slikarica, priredila je samostalnu likovni izložbu u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu pod nazivom “Blistavost boje u silnicama svjetla”.

Izložbu je otvorio Stanko Špoljarić, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar.

“Marija Puzak misli bojom i to onom tiših akorda ,te vrijednostima toplih tonova, pa i “užarenih“ visokih temperatura. Njezin umjetnički stav izrasta na osnovnim postulatima klasične estetike i etike. U vremenu brojnih izama i strujanja, likovni opus Marije Puzak potvrđuje se kao ravnopravna respektabilna sastavnica suvremene hrvatske likovne scene.”- rekao je Špoljarić.

Uz izložbu slika predstavljena je i monografija Marije Puzak koju je predstavio autor teksta Stanko Špoljarić i recenzentica Sanda Stanaćev Bajzek.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Snježana Rucner na violončelu i Martina Jembrišak na harmonici.

Marija Puzak( r. Tuk), rođena je u Sv. Ivanu Žabno 06.02.1952., a živjela je u Vrbovcu. Slikarica je diplomirala na Pedagoškoj akademiji 1977. u Zagrebu u klasi prof. M. Veže, prof. V. S. Glihe, prof. J. Poljana i prof. D. Vidovića.

Izlaže od 1976. na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Sudjeluje na brojnim likovnim kolonijama, donatorskim izložbama te raznim donacijama. Dobitnica je većeg broja priznanja i zahvala.

231114 Maca Puzak - Monografija 039 231114 Maca Puzak - Monografija 014