Hrvatski sabor kulture započeo je ovogodišnju likovnu sezonu dvodnevnom likovnim radionicom ovog vikenda u Križevcima. Uz HSK, suorganizatori su KUU Koprivničko-križevačke županije, te Križevački likovni krug, a pokroviteljstvo nad događanjem dali su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, dok projekt materijalno podupire Ministarstvo kulture i medija RH.

Ove su radionice već tradicionalne, a ove se godine održava nakon dvogodišnje pauze nametnute pandemijom. O događanju više nam je rekla Martina Brumen, stručna suradnica za likovnu kulturu pri HSK:

– Ova dva dana u Križevcima smo organizirali likovnu radionicu na temu crteža i crtačkih tehnika, pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Gorete, voditeljice Galerije ‘Vjekoslav Karas’ u Karlovcu.

Skupilo se čak trideset sudionika iz raznih dijelova Hrvatske, mada ih je razumljivo pojaviše iz Koprivničko-križevačke županije, koja se ističe vrijednim likovni stvarateljima i likovnim udrugama – poručila je-

Pored njih, ovdje su sudionici iz Zagreba, Rijeke, Splita i Bjelovara. Drago mi je da se ovaj puta i fizički okupilo toliko polaznika, nakon dvije godine tokom kojih smo edukacije radili u on-line formatu.

Tijekom ova dva dana sudionici se bave crtežom. Prvi dan bio je posvećen skici kao važnom polaznom koraku, a danas uz upute voditeljice idu dalje, rade na sjenčanju i završavanju svog crteža. Rade prema promatranju, odnosno zadanom motivu koji se nalazi pred njima. Radionica će biti zaključena kritičkom evaluacijom i zajedničkom izložbom nastalih radova.

sabor-kulture-01 sabor-kulture-02 sabor-kulture-03 sabor-kulture-04 sabor-kulture-05 sabor-kulture-06 sabor-kulture-07 sabor-kulture-08 sabor-kulture-09 sabor-kulture-10 sabor-kulture-11 sabor-kulture-12 sabor-kulture-13 sabor-kulture-14 sabor-kulture-15 sabor-kulture-16