Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije u subotu, 20. travnja uz podršku Koprivničko-križevačke županije organizirala je tradicionalnu javnozdravstvenu akciju (Cro)Globe-Athone kojom se Liga pridružila međunarodnoj kampanji promicanja svjesnosti o ginekološkom raku. Akciju je uime Koprivničko-križevačke županije podržao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je sudionicima čestitao na odazivu te istaknuo važnost promicanja zdravog života, ali i svjesnosti o prevenciji te potrebi skretanja još veće pažnje na vlastitio zdravlje.

Sudionici su pod sloganom „Kretanjem protiv ginekološkog raka“ hodali krajolikom Prekodravlja – Čambine i Bukevja te tako skrenuli pozornost na ginekološki rak.

„Osnova borbe protiv raka je njegova prevencija. Najvažniji elementi te prevencije su tjelesna aktivnost, pravilna i uravnotežena prehrana, te prosvjećenost stanovništva. Cilj ove akcije je bio osvijestiti ginekološki rak, ukazati na mogućnosti prevencije te poticati na zdravi stil života kao osnovu sprječavanja svih sijela raka“, poručili su iz Lige protiv raka KKŽ.

Liga_1 Liga_2 Liga_3 Liga_4 Liga_5 Liga_6 Liga_7 Liga_8 Liga_9 Liga_10