Ne, ne radi se o ‘kuferašima’, kako stari Križevčani vole nazivati ‘dotepence’, križevačke lokalne migrante, doseljenike koji sa kuferom dolaze željeznicom u grad ‘trbuhom za kruhom’, naprotiv, radi se o mladim i najmlađim članovima žonglerske grupe KUFER, zadnje dvije godine jednog od ključnih projekata Udruge K.V.A.R.K. Križevci.

Od ovog četvrtka u Klubu kulture, krenula je radionica za male ‘KUFERaše’, čiji je cilj upoznati članove sa strukturom cirkuske predstave i svim potrebnim elementima za izvedbu uličnih performansa. Na ovaj će način polaznici radionica u dobi od 8 do 13 godina razviti percepciju o cirkuskoj umjetnosti i izražavanju, a sama žonglerska skupina ojačati će u smislu važnosti zajedničkog djelovanja u kreiranju vlastitog žonglerskog performansa.

Nakon višegodišnjeg treniranja u prostoru Kluba kulture i dvorišta Galerije K2 sa članovima žonglerskog kolektiva osim na tehnički točnoj izvedbi radi se i na scenografiji, kostimografiji, glumi, specifičnom načinu pokreta i prezentaciji. Ovo je bila prva od nekoliko radionica koje ce po završetku iznjedriti cirkusku predstavu koja će premijerno biti izvedena na Cu’fus festivalu – cirkuskom uličnom festivalu u Samoboru.

Žonglerskoj skupini ovo ce biti druga autorska predstava, nakon prošlogodišnje predstave “Ples i fantazija” izvedene na KUFER festivalu u sklopu Križevačkog velikog spravišča. Križevčani ce ovu predstavu moći pogledati ove godine na trećem izdanju KUFER festivala.

Voditelji ove vrijedne radionice su Matija i Tatjana Vuletić iz udruge Cirkultura. Cirkultura je dobrovoljna i nestranačka organizacija, koja okuplja ljude koji svojom djelatnošću žele sudjelovati u organizaciji aktivnog društvenog života na području Republike Hrvatske i na taj način promovirati cirkusku umjetnost. Cilj udruge je promoviranje, proučavanje,vježbanje i usavršavanje cirkuskih vještina, produkcija i izvođenje predstava i performansa.

Sa zanimanjem ćemo pratiti napredovanje malih cirkusanata, pripreme za predstavu, a naravno, nestrpljivo očekujemo i premijeru. Ušuljali smo se na prvu radionicu u četvrtak, kako bismo vam donijeli malo ugođaja i radne atmosfere …

zb/dč/prigorski.hr