🖼️ Križevčani i Bjelovarčani u pripremnoj utakmici neodlučeno na gradskom stadionu

19. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Lokalni sport 🖼️ Križevčani i Bjelovarčani u pripremnoj utakmici neodlučeno na gradskom stadionu


Povratak seniorskog nogometa na „sveti“ križevački travnjak

RADNIK KRIŽEVCI-BJELOVAR 2:2

Gradski stadion. Gledatelja: 80. Sudac: Darko Renjak (Bočkovec)

STRIJELCI: 1:0 – Kraljić (16) 1:1 – Pranjić (27) 2:1 – Dimović (33 – 11m) 2:2 – Kunštek (68)

RADNIK KRIŽEVCI: M. Tihelka, Kraljić, Ferenčak, Petak, Borovčak, Srbljinović, Mladen, Dimović, Kranjčević, Babić, Jandrašec (još su igrali: Stubičan, Lukinović, Šostarić, Vrbančić)
TRENER: Siniša Budja

BJELOVAR: Tomić, An. Coha, Šantalab, Nreca, Hajdarović, Philippe, Kušenić, Rukavina, Ad. Coha, Cmrk, Pranjić (još su igrali: Škojo, Beljan, Horvat, Kos, Jozić, Legčević, Jaković, Kunštek)
TRENER: Ante Jeličić

Križevčani i Bjelovarčani, članovi 3. HNL sjever, odigrali su u petak uzvratnu pripremnu utakmicu. Bjelovar je u ponedjeljak uvjerljivo slavio na svom travnjaku 4:0, a u petak je u Križevcima završilo neodlučeno 2:2.

Domaćin se bolje snašao u otvaranju utakmice i poveo efektnim pogotkom Kraljića, ali su gosti izjednačili za desetak minuta preko spretnog Pranjića. Radnikovci su uspjeli ponovno povesti iz kaznenog udarca i propustili su jednu stopostotnu prigodu. Svježiji Bjelovarčani dominirali su, razumljivo, u drugom dijelu.

Zapucali su puno prigoda, ali su uspjeli izjednačiti rezultat preko Kunšteka. U samoj završnici utakmice nije im dosuđen kazneni udarac zbog igranja rukom. No, najbitnije je što se nogomet ponovno igra i što je utakmica bila vrlo korektna, kako i dolikuje prijateljskim i dobrosusjedskim odnosima Križevčana i Bjelovarčana. Prvo ime utakmice bio je domaći čuvar mreže Tihelka.

Bilo je i dosta gledatelja za križevačke prilike, što govori da se publika, poput igrača, zaželjela nogometa i nadamo se da će uskoro moći uživati i u onim pravim nadmetanjima za prvenstvene bodove i što bolji plasman u kupu. Tri mjeseca bez nogometa bilo je teško „preživjeti“. Ne ponovilo se.

mn i žp/prigorski.hr

Facebook Comments