Križevačka moto utrka na stazi u Gornjem Gradu u Križevcima održat će se ove nedjelje, 19. lipnja, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije.

– Riječ je o utrci koju organiziramo niz godina i koja je u svakom izdanju na jednoj visokoj razini. Veliki doprinos dat će i naše Križevačke mažoretkinje koje će ove godine preuzeti dio obaveza od Puhačkog orkestra – kazao je uvodno Stjepan Peršin ispred organizatora utrke.

hak-press-11

Konferenciji su prisustvovali i vozači Ivan Višak, prošlogodišnji prvak u 1000 i drugi u 600 kubika, zatim Boris Vadla i Dražen Kemenović. Ove godine organizira se i nagradna igra za sve gledatelje pod pokroviteljstvom tvrtke Servis Košić.

hak-press-07

– Križevačka moto utrka svake godine okuplja veliki broj posjetitelja te je osim po atraktivnosti poznata i po dobroj atmosferi i organiziranosti – kazao je Krešimir Brunović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Gradu Križevcima.

Program utrke počinje u 13.45 sati. Utrke se boduju za Otvoreno prvenstvo Hrvatske, a okupit će se najbolji motociklisti različitih kategorija i to stazom dugom 1,5 kilometara.

hak-press-12

– Ovo je utrka koja iz godine u godinu raste, što brojem vozača, što kvalitetom i sigurnosti uz pomoć ograda i tribine. Nije nas niti u najgroznije vrijeme korone ni ona smetala, nismo ni onda stali tako da nemamo što dodati nego da nastavimo s odličnim rezultatima i vjerujem da će ova godina opet biti naša – kazao je Kemenović.

hak-press-10

– S obzirom da sam prošle godine rekao da ne budem više vozio, a onda sam odvozio Požegu pa je tako i došlo i do Križevaca. Iskreno, u nedjelju dolazim potpuno opušten i uživati i mogu reći da kondicijski opće nisam spreman pa mislim stvarno guštat. Može se desiti da izborim prvo mjesto, no i ako ću biti treći neću biti razočaran – kazao je Ivan Višak.

Cijeli popis natjecatelja po kategorijama možete vidjeti OVDJE.

hak-press-24 hak-press-23 hak-press-22 hak-press-20 hak-press-19 hak-press-18 hak-press-17 hak-press-16 hak-press-15 hak-press-14 hak-press-13 hak-press-09 hak-press-08 hak-press-06 hak-press-05 hak-press-04 hak-press-03 hak-press-02 hak-press-01