Forum žena SDP-a Križevci danas je održao prigodnu prodaju tulipana – najdražeg cvijeta Ane Rukavine, čiji cjelokupni prihod donira u fond Zaklade „Ana Rukavina“.

Pod nazivom “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”, akcija je Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, koja se osim u Križevcima provodila u 100-tinjak gradova diljem Hrvatske.

omiljeni cvijet ane ana rukavine rukavina2

– Na Trgu Antuna Nemčića Forumu žena su se pridružili i Dejan Pernjak, predsjednik, Mateja Vrbek, potpredsjednica te članovi Predsjedništva, Gradskog odbora te Foruma seniora i Foruma mladih – poručili su iz križevačkog SDP-a.

Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada, prije osam godina, organizirala preko 250 akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica čime je upisano oko 46.000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 44.000 tipizirano.

omiljeni cvijet ane ana rukavine rukavina4

Iz hrvatskog su Registra do danas 44 osobe dobile šansu za život, stoga je važno nastaviti razvijati Registar, posebno s obzirom na to da je registracija potencijalnih darivatelja koštane srži iznimno jednostavan i besplatan proces za darivatelja, a koji nekome može spasiti život.

omiljeni cvijet ane ana rukavine rukavina3