Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” počelo je u subotu središnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 32. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

Duž gradskih ulica koju će u Koloni sjećanja proći sudionici od bolnice do 5,5 kilometara udaljenog Memorijalnog groblja, učenici osnovnih škola grada Vukovara jutros su zapalili lampione. U Vukovaru su i učenici Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci, točnije 23 učenika s profesoricom Anom Rajković.

Škabrnja uz Vukovar, 18. studenoga obilježava 32. godišnjicu stradanja civila i branitelja u napadu koji su, pod zapovjedništvom Ratka Mladića, počinili pripadnici bivše JNA te srpskih paravojnih postrojba.

Obilježavanje stradanja Škabrnje počelo je jutros komemorativnim programom, slijedi Kolona sjećanja – Hodnja do Spomen-obilježja masovne grobnice i polaganje vijenaca, potom sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu, a završit će hodnjom ‘Korak po korak’ do Spomen-obilježja na mjesnom groblju sv. Luke.

U Vukovaru i Škabrnji su i članovi Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata grada Križevaca te 15. MPOAD Križevci.

dan12 dan14 dan15 dan16 dan17 dan18 dan19 dan20 dan21 dan22