U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je potpisao ugovore za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2023./2024.

I ove je godine interes studenata bio velik, prijave su se odvijale online putem, a Županija je povećala iznos stipendija za ukupno 100 studenata s dosadašnjih 133 eura na 150 eura mjesečno.

Najzastupljeniji su Medicinski fakultet (19 studenata), Fakultet strojarstva i brodogradnje (12), Fakultet elektrotehnike i računarstva (12) te Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet (8).

Župan je čestitao studentima te istaknuo kako je ova potpora jedan od pokazatelja kontinuiranog ulaganja u obrazovni sustav, što je i temeljna zadaća svake županije. Program stipendiranja započeo je s 20 stipendija te je napravljen velik iskorak kako bi se na taj način pomoglo daljnjem gospodarskom i društvenom razvoju naše Županije.

„Veseli nas velik interes studenata, povećali smo i iznos stipendija koje su direktne pomoći studentima i njihovim roditeljima u podmirivanju troškova, a ovakav model provodimo osmu godinu zaredom. Ukupno za stipendije ove akademske godine izdvajamo 180 tisuća eura, a takvo se ulaganje u obrazovanje zasigurno isplati. Glavni kriterij nam je deficitarnost zanimanja, sa Zavodom za zapošljavanje usklađujemo sve informacije i drago nam je što na ovaj način pomažemo obrazovanju za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada, poput studija medicine i sličnog. Također je ovo jedan odalata kojim povećavamo broj visokoobrazovanih na našem području. Želim vam mnogo uspjeha u vašim studijima, da budete ustrajni, a Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju“kazao je župan te dodao kako Županija podržava i rad Zaklade Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata.

U ime studenata obratili su se Monika Đurinić iz Gornje Rijeke (Arhitektonski fakultet) i Lovro Jerčinović iz Koprivnice (Medicinski fakultet) koji su zahvalili Županiji što cijeni njihove napore u postizanju visokog obrazovanja, kao i na kontinuiranoj pomoći u podmirivanju troškova studija.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

dodjela stipendija (26) dodjela stipendija (27) dodjela stipendija (28) dodjela stipendija (29) dodjela stipendija (30) dodjela stipendija (31) dodjela stipendija (32) dodjela stipendija (33) dodjela stipendija (34) dodjela stipendija (35) dodjela stipendija (36) dodjela stipendija (37) dodjela stipendija (38) dodjela stipendija (39) dodjela stipendija (40) dodjela stipendija (41) dodjela stipendija (42) dodjela stipendija (43) dodjela stipendija (44) dodjela stipendija (45) dodjela stipendija (46) dodjela stipendija (47) dodjela stipendija (48) dodjela stipendija (49) dodjela stipendija (50) dodjela stipendija (51) dodjela stipendija (1) dodjela stipendija (2) dodjela stipendija (3) dodjela stipendija (4) dodjela stipendija (5) dodjela stipendija (6) dodjela stipendija (7) dodjela stipendija (8) dodjela stipendija (9) dodjela stipendija (10) dodjela stipendija (11) dodjela stipendija (12) dodjela stipendija (13) dodjela stipendija (14) dodjela stipendija (15) dodjela stipendija (16) dodjela stipendija (17) dodjela stipendija (18) dodjela stipendija (19) dodjela stipendija (20) dodjela stipendija (21) dodjela stipendija (22) dodjela stipendija (23) dodjela stipendija (24) dodjela stipendija (25)