U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice danas je održana primopredaja pick-upa vrijednog 253.000 kuna. Ovo vozilo donacija je Ministarstva poljoprivrede, a nabavljeno je sredstvima iz opće korisnih funkcija šuma. U ovom kontingentu nabavljeno je 57 vozila od čega je 29 kombi vozila i 28 pik-upova.

Sva vozila raspodijeljena su prema odluci Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasnih zajednica županija prema dogovorenim kriterijima. U sklopu toga Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice dobila je pik-up vozilo. Marijan Kicivoj zapovjednik JVP-a Koprivnica istaknuo je kako će vozilo prvenstveno služiti za gašenje požara otvorenog prostora i prvih početnih požara gdje nam teža vozila ne mogu doći.

– S time da vozilo moramo opremiti jednim visokotlačnim modulom koji će imati na sebi oko 300 litara vode i pumpu od nekih 100 litara u minuti, te tlaka od najmanje 50 bara. To će se nabaviti putem javnog natječaja koji će ići početkom sljedeće godine i sredstva za to ćemo predvidjeti u sljedećoj godini jer ove godine to nismo planirali – naglasio je.

Dodao je kako je JVP Koprivnica dobro opremljena u skladu s pravilnikom. Istaknuo je kako uvijek može bolje te kako su neka vozila već malo starija. Njih će se, naglasio je, trebati zamijeniti u daljoj budućnosti.

Mišel Jakšić gradonačelnik Koprivnice naglasio je ponos Javnom vatrogasnom postajom, ali i DVD-ima s područja Koprivnice.

– Svako ulaganje, sve ono što dođe u našu vatrogasnu postaju puni nas zadovoljstvom. Drago nam je da i na ovaj način dižemo razinu spremnosti naših dečki i cura i sigurno je da će naš JVP znati iskoristiti ovu donaciju za dobrobit naših građana i njihove imovine kada će to ne daj Bože zatrebati – istaknuo je gradonačelnik.

Naglasio je kako Koprivnica svake godine podiže proračun JVP-u i Vatrogasnoj zajednici grada te kako imaju jednu izrazito dobru suradnju i komunikaciju.

– Razinu transparentnosti i racionalnosti digli smo na nikad veći nivo. U vremenu koje je pred nama kad zbrojimo ono što ćemo povući iz Europskih fondova i Ministarstva i proračuna grada, napravit ćemo inventuru te listu prioriteta kako bi razvijali spremnost i kvalitetu tehnologije koji naš JVP ima – zaključio je Jakšić.

prigorski.hr