Danas je kod tvrtke Koming u Koprivnici održana smotra vozila zimske službe grada Koprivnice.

Služba s radom, odnosno s pripravnosti počinje 15. studenog i traje do 15. travnja sljedeće godine. Smotri su prisustvovali predstavnici Grada Koprivnice, Kominga i Komunalca te zaposlenici Kominga i Komunalca, koji će na terenu sudjelovati u radu zimske službe i koji su zaduženi za zimsko održavanje 252 kilometra nerazvrstanih cesta koje su pod upravljanjem Grada Koprivnice, 105 kilometara pješačko-biciklističkih staza te javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara.

“Koprivnička zimska služba je spremna, u zadnjih nekoliko godina nismo imali puno snijega, a meteorolozi kažu da će i ova zima biti slična, no mi moramo biti spremni za sve uvjete, pogotovo jer treba uzeti u obzir pojavu poledice. Ako snijega neće biti, zaposlenici angažirani u zimskoj službi imaju i ostale poslove izgradnje, uređenja prometnica i slično”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo koji je zadužen za ustroj zimske službe, kazao je kako je u gradskom proračunu osigurano oko 200.000 eura. “Službe su spremne, materijal za posipavanje je nabavljen i čekaju se zimski uvjeti”, kazao je Golubić.

“Nabavljen je jedan novi traktor s ralicom i posipačom, novi posipač i dvije nove kombinirke, a sva ostala oprema je pripremljena za zimsku službu. Vozača vozila zimske službe imamo dovoljno i tu neće biti nikakvih problema”, kazao je Nedeljko Potroško, direktor Kominga.

“Nogostupi i pješačko-biciklističke staze koje su u nadležnosti grada, bez obzira na stupanj razine prednosti, čiste se prvenstveno radi osiguravanja prohodnosti, što podrazumijeva da se potpuno čišćenje, do ‘crnog’, u otežanim uvjetima i za vrijeme trajanja padalina ovim programom ne predviđa.

Isto tako, sukladno Odluci o komunalnom redu, dio nogostupa koji se nalazi ispred stambenog ili poslovnog objekta dužan je čistiti vlasnik ili korisnik tog objekta, na način da se uklanjanjem ili posipanjem solju ili pijeskom osigura siguran i nesmetan prolaz pješaka”, rekli su iz Grada.

koming_zimska_sluzba_lk (11) koming_zimska_sluzba_lk (12) koming_zimska_sluzba_lk (13) koming_zimska_sluzba_lk (14) koming_zimska_sluzba_lk (15) koming_zimska_sluzba_lk (16) koming_zimska_sluzba_lk (17) koming_zimska_sluzba_lk (18) koming_zimska_sluzba_lk (19) koming_zimska_sluzba_lk (20) koming_zimska_sluzba_lk (21) koming_zimska_sluzba_lk (22) koming_zimska_sluzba_lk (23) koming_zimska_sluzba_lk (24) koming_zimska_sluzba_lk (25) koming_zimska_sluzba_lk (26) koming_zimska_sluzba_lk (27) koming_zimska_sluzba_lk (28) koming_zimska_sluzba_lk (29) koming_zimska_sluzba_lk (30) koming_zimska_sluzba_lk (31) koming_zimska_sluzba_lk (32) koming_zimska_sluzba_lk (33) koming_zimska_sluzba_lk (34) koming_zimska_sluzba_lk (1) koming_zimska_sluzba_lk (2) koming_zimska_sluzba_lk (3) koming_zimska_sluzba_lk (4) koming_zimska_sluzba_lk (5) koming_zimska_sluzba_lk (6) koming_zimska_sluzba_lk (7) koming_zimska_sluzba_lk (8) koming_zimska_sluzba_lk (9) koming_zimska_sluzba_lk (10)