[FOTO] Koprivnička tržnica uskoro bi mogla biti otvorena, ali na novoj lokaciji i pod posebnim uvjetima

7. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Koprivnička tržnica uskoro bi mogla biti otvorena, ali na novoj lokaciji i pod posebnim uvjetima


Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž rekla je Radio Dravi da su isplanirali sve potrebne organizacijske korake i putem županijskog Stožera civilne zaštite poslali zahtjev za otvaranjem tržnice Nacionalnom stožeru, piše drava.info.

– Isplanirali smo da prodaju cvijeća i flanaca za sadnju voća i povrća organiziramo na Trgu bana Josipa Jelačića koji će biti zatvoren, klupe će biti postavljene na razmaku većem od dva i pol metra i ljudi će biti propuštani tako da osiguramo razmak osoba, uz apel građanima da to ne koriste kao izlet, da ne dolaze s djecom, ne puštaju djedove i bake nego da umjesto njih obave kupnju – napominje načelnica koprivničkog stožera.

Tijekom utorka, radnici Komunalca postavili su 26 štandova za prodaju na propisanoj udaljenosti te pripremili ostale mjere za sigurnu kupnju građana. Kretanje će biti ograničeno te će biti postavljen ulaz i izlaz. Također, u planu je da na tržnici bude svega kao i do sad, ali uz puno veći razmak između prodavatelja.

Ostriž kaže da je u planu da tržnica radi od 8 do 13 sati, s time da onaj prvi red do trgovina neće biti otvoren, tržnica će biti ograđena, a sve će kontrolirati komunalni redari, policija i radnici Komunalca. Dodala je da ako dobiju dozvolu za otvaranje tržnice, mole građane da dolaze sa zaštitnim maskama i rukavicama te da poštuju međusobni razmak.

Facebook Comments