Konferencija ‘Hrvatska kakvu trebamo’ koja se u Koprivnici održala po peti puta, okupila je u srijedu u sjedištu Podravke brojne poduzetnike, managere, političare i ekonomiste.

Na otvorenje su stigli premijer Andrej Plenković u društvu potpredsjednika Vlade Olega Butkovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković te brojnih drugih suradnika. Također, prisustvovali su i župan koprivničko-križevački Darko Koren, te gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, zatim saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, član njemačkog parlamenta Josip Jurković, inače Koprivničanac koji je prvi i jedini Hrvat u njemačkom Bundestagu. Od poduzetnika tu je bio i Mirko Habijanec iz križevačkog Radnika, kao i Emil Tedeschi iz Atlantic grupe.

tedechi dalic

Sve ih je ugostila Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke.

– Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja što je stvarno jedno dugo vremensko razdoblje, međutim odlučili smo da obilježavanje nećemo činiti domjencima, proslavama i sl., nego smo sredstva namijenjena za tu svrhu isplatili kao znak prepoznavanja doprinosa i energije koju su naši radnici uložili u razvoj Podravke zbog čega je na ovoj plaće isplaćen dodatak od 750 kuna – kazala je uvodno.

dalic

Dodala je kako su upravo izazovna vremena koja su pred nama, odnosno u kojima se nalazimo jest tema današnje konferencije ne bi li se Hrvatska kakvu trebamo ostvarila u svakodnevnici svih nas.

– Osobito smo ponosni na naš investicijski ciklus u kojem vidimo najznačajniji način i znak obilježavanja 75. godišnjice – zaključila je.

Nakon nje, okupljenima se obratio predsjednik Vlade RH, rekavši kako mu je iznimno zadovoljstvo čestitati svim radnicama i radnicima Podravke 75 godišnjicu i svima koji su svoj radni vijek i svoje živote utkali u kompaniju koja je posve vezana za Koprivnicu, Podravinu i Koprivničko-križevačku županiju.

plenkovic (5)

– Mislim da su postignuća koja su dosad dostignuta u Podravci zasigurno na ponos svih koji tome doprinose, a osobito kroz to što je 50 posto Podravkinih proizvoda okrenuto izvozu. Mislim da su okolnosti u kojima gospodarstvenici i njihovi zaposlenici rade posljednjih godina sve samo ne savršene – naveo je.

Dodao je kako je politika Vlade držati tri temeljne točke u fokusu, a to su: zadržati političku stabilnost, zadržati socijalnu koheziju u društvu i treći je izbjeći socijalnu aperturu.

Koprivnica: Konferencija "Hrvatska kakvu trebamo", panel: "Pokretači gospodarstva u vrijeme krize"

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

plenkovic podravka plenkovic jurkovic plenkovic podravka (2) plenkovic podravka (3) plenkovic podravka (4) butkovic podravka konferencija