Koprivničko-križevačka policija prijavila je šestoricu osumnjičenih preprodavača droge, a pretragom njihovih kuća i vozila zaplijenjeno je gotovo kilogram i pol amfetamina te 1,3 kilograma marihuane.

Policija je precizirala da su kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena četvorica s područja Koprivničko-križevačke županije u dobi od 26, 24, 23 i 21 godine, 45-godišnjak iz Bjelovarske županije i 31-godišnjak s područja Zagrebačke županije.

1

Zbog sumnje da se šestorka bavi preprodajom droge policajci su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražili kuće, druge prostorije i vozila osumnjičenika, a pritom je pronađeno 1473 grama amfetamina, 1334 grama marihuane i manja količina lišća nalik na konoplju.

3

Uz to, pronađeno je i 10 vrećica s tragovima zelene biljne materije i praškaste materije bijele boje, četiri digitalne vage, tri drobilice, 3183 komada vrećica, oprema za uzgoj, 390 eura, 13 mobitela, SIM kartice, USB stick i zračna puška.

4

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te omogućavanje trošenja droga, a petorica su predana pritvorskom nadzorniku.

5

Protiv jednog osumnjičenika će biti podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, priopćila je policija.