U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci održano je predstavljanje knjige “Muka po Stjepanu”, autora Josipa Petrlića Pjera.

Knjigu su predstavili autor Josip Petrlić Pjer, urednik knjige Siniša Matasović te lektorica i korektorica Snježana Babić Višnjić.

Siniša Matasović je rekao kako je riječ o domaćem autoru. -Pjer zaslužuje svu pozornost i drago mi je da ste se okupili u ovako velikom broju. Ovo je praznik književnosti jer je riječ o jednom zaokruženom djelu – kazao je.

Josip Petrlić Pjer rekao je kako nema tremu, već dječačku nervozu. -Neki su me svojim dolaskom rasplakali. Ni jedno djelo ne može biti od jedne osobe. Za roman treba više kvalitetnih, vrijednih i stručnih osoba. Siniša je jedan od urednika romana, a moja supruga Ljiljana je radila ilustracije. Oslobodila se i pokazala svoj talent kroz slikovnicu “Štatutko u vinogradu” – istaknuo je i pročitao nekoliko ulomaka knjige.

Josip Petrlić Pjer rođen je 1962. godine u Stupama. Živi i radi u Križevcima. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Djeluje kao kantautor, sudjeluje na glazbenim festivalima sa svojim skladbama i kao član žirija. Okušao se kao dramski pisac, režiser i scenarist, rukometni trener, radijski voditelj i urednik. Poznat je kao organizator diljem Hrvatske, različitih radionica, izložba slika, glazbenih, dramskih i poetskih večeri te književnih nastupa, radi cjelovečernja poetsko – glazbena druženja (poetsko glazbeni kabare).

Branitelj je od 1991. godine, član je suradnik Podravsko prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika i Matice hrvatske. Dobitnik je priznanja grada Križevaca za svestrani literarni i kulturno-umjetnički rad te promociju Križevaca i križevačkog kraja diljem Hrvatske. U Križevcima je otvorio i osmislio „Sobu priča Lilipjer“, književno mjesto gdje se na inventivan i ekspresivan način pristupa i potiče nesputano razmišljanje u stvaranju, pisanju i izražavanju kod i od djece vrtićkog doba do zrelih godina.

pjer-01 pjer-02 pjer-03 pjer-04 pjer-05 pjer-06 pjer-07 pjer-08 pjer-09 pjer-10 pjer-11 pjer-12 pjer-13 pjer-14 pjer-15 pjer-16 pjer-17 pjer-18 pjer-19 pjer-20 pjer-21 pjer-22 pjer-23 pjer-24 pjer-25 pjer-26 pjer-27 pjer-28