Dan uoči prve adventske nedjelje predstavnici školskih vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije okitili su božićno drvce u atriju Županijske palače dok su „Mali slavuji“ iz  Društva „Naša djeca“ izveli prigodne božićne pjesme.

Time je otvoren Advent u atriju Županijske palače u sklopu kojeg će se odvijati čitav niz programa. Otvorenju Adventa prisustvovali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.

Advent_u_atriju (35)

Kao što je istaknula zamjenica Silvija Zagorec i ove godine Varaždinska županija želi doprinijeti atmosferi blagdana i Adventu u Varaždinu, a najbolje tome pridonose djeca i njihova pjesma.

– Drago mi je što i ove godine nastavljamo tradiciju „Advent u Županijskoj palači“ i da ga započinjemo upravo s našim mladima, koji su naša budućnost, u ovoj godini koja je proglašena Europskom godinom mladih. Nema ljepšeg nego kada se djeca okupe oko božićnog drvca i okite ga. Nadam da svaki njihov ukras predstavlja jednu njihovu iskrenu želju za iduću godinu, odnosno da nas duh predstojećeg Božića, a to je duh zajedništva, mira i veselja prati tijekom cijele godine – rekla je zamjenica Zagorec.

Advent_u_atriju (34)

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ također se zahvalio učenicima, što su se u pratnji svojih roditelja, učitelja, profesora i ravnatelja uključili u obilježavanje Adventa u Županijskoj palači, a najavio je i predstojeća događanja, sve u cilju da Atrij bude mjesto ugodnog predblagdanskog ozračja, mjesto tradicije, okusa i mirisa Varaždinske županije.

Advent_u_atriju (8)

– Naš Advent zamislili smo na način da svake subote, uoči adventske nedjelje imamo neku vrstu događanja i da predstavimo djelić onoga što nudi Varaždinska županija. Nakon ovog kićenja bora već slijedeću subotu s početkom u deset sati bit će otvorenje izložbe Foto natječaja „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ u organizaciji Radija Megaton – kazao je direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ.

Advent_u_atriju (3)

Dodao je kako su treća i četvrta subota, također s početkom u 10 sati organizirane tako da se može uživati u okusima i mirisima tradicije Varaždinske županije, odnosno u okusima i mirisima tradicionalnih blagdanskih kolača koje će pripremiti članice udruga žena s područja Varaždinske županije.

– Na taj način želimo se svi prisjetiti tog duha Božića naših starih i očuvati od zaborava našu tradiciju i naša jela – pojasnio je.

Advent_u_atriju (28)

I ove godine pročelje županijske palače poslužit će kao kulisa najvećeg Adventskog kalendara, a otvaranje prvog prozora, od njih 24, najavljeno je za prvi dan mjeseca prosinca s početkom u 18 sati.

Advent_u_atriju (30) Advent_u_atriju (26) Advent_u_atriju (25) Advent_u_atriju (21) Advent_u_atriju (19) Advent_u_atriju (18) Advent_u_atriju (16) Advent_u_atriju (13) Advent_u_atriju (6) Advent_u_atriju (5) Advent_u_atriju (1)