[FOTO] Hodanjem do zdravlja u Koprivnici: ‘Nije bitno kamo idemo i koliko hodamo, nego da se svi skupa malo podružimo’

25. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Hodanjem do zdravlja u Koprivnici: ‘Nije bitno kamo idemo i koliko hodamo, nego da se svi skupa malo podružimo’


Uz stručno vodstvo Mihaela Buzine, kineziologa u subotu je nekoliko desetaka građana sudjelovalo u aktivnosti “Hodanjem do zdravlja” održanoj u Koprivnici. Okupljanje je već tradicionalno bilo ispred zgrade Gradske uprave, odakle su krenuli u šetnju dugu pet kilometara.

Na šetnju osim Koprivničanki i Koprivničanaca, došle su i članice Društva žena Kamengrad iz Starigrada koje su do centra Koprivnice došle također hodanjem. Za to im je trebalo nešto malo više od 40 minuta, a ovo im nije prvi puta kako sudjeluju u šetnji na koju dolaze šetnjom.

Đurđuica Lazar, predsjednica Društva žena istaknula je kako najmanje jednom kvartalno odlaze na šetnje u Koprivnicu, ali i u prirod u okolici Starigrada.


– Odlazimo na našu lijepu Bilogoru. Često se uključujemo i u ovu akciju Hodanjem do zdravlja. Kada idemo hodati, pozovemo sve članice, ali i njihove bližnje pa tako hodamo svi skupa i mladi i star, unuci, djedovi i bake roditelji, muževi, susjedi. Često nas se zna i preko 30-ak ljudi skupi. Najčešće u šetnju odlazimo u šumu – istaknula je Đurđica.

Dodala je kako na kraju puta, uvijek kod nekoga mala zakuska i druženje. Tako je bilo i u subotu, kada su zakusku, kuhano vino, čaja i kolačiće pripremile u Društvenom domu u Starigradu.

– Bit hodanja je prvenstveno međusobno druženje. Tako da nije bitno kamo idemo i koliko hodamo, nego da se svi skupa malo podružimo – zaključila je Đurđica.