Nastavni zavod za hitnu medicinu (NZHM) Varaždinske županije dobio je četiri nova vozila za sanitetski prijevoz, a ključeve sanitetskih vozila varaždinski župan Anđelko Stričak predao je u petak ravnatelju županijskog NZHM-a  Mladenu Smoljancu.

Vrijednost novih sanitetskih vozila je 1,6 milijuna kuna, a nabavljena su dijelom iz decentraliziranih sredstava, a dijelom sredstvima Varaždinske županije.

hitna varaždinska županija (5)

Županijski Nastavni zavod za hitnu medicinu sada ima 43 vozila, s prosječnom starošću između pet i šest godina.

Ravnatelj Nastavnog zavoda Mladen Smoljanacrekao je da će se nova vozila koristiti za prijevoz bolesnika iz bolnice u Varaždinu u bolnice u Klenovniku, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama te na terapije i dijagnostiku u zagrebačke bolnice i kliničke centre.

hitna varaždinska županija (2)

Tri vozila su opremljena s pet sjedala i jednim ležajem, a jedno vozilo je opremljeno s dva ležaja i tri sjedišta. To vozilo će biti prvenstveno na lokaciji u Varaždinu zbog ležećih pacijenata koji idu na produženo liječenje u Klenovnik, Novi Marof ili Varaždinske Toplice, rekao je Smoljanec.

„Siguran sam da će se ovime dodatno dići kvaliteta zdravstva naše županije jer kada se radi o hitnim slučajevima, onda je najbitnija brzina, a za to morate imati dobra vozila“, izjavio je varaždinski župan Anđelko Stričak.

hitna varaždinska županija (3)

Stričak je naglasio da je jedan od prioriteta ove županijske uprave podizanje kvalitete zdravstva.

Rekao je da će se to postići izgradnjom potrebnih prostora za bolnice u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama te Zavoda za javno zdravstvo, nabavkom opreme, edukacijom zdravstvenog kadra te financiranjem kamate kredita za stambeno zbrinjavanje zdravstvenih djelatnika.

hitna varaždinska županija (8) hitna varaždinska županija (7) hitna varaždinska županija (6) hitna varaždinska županija (4)