Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, priredio je prijem za križevačke vatrogasce koje je ugostio u srijedu u Maloj gradskoj vijećnici u povodu Dana vatrogasaca.

Prijemu je uz gradonačelnika prisustvovao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca Mario Martinčević sa suradnicima te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Miroslav Petračija.

sveti-florijan-12

– Još jedna izazovna godina je iza nas, ali usuđujem se reći da svi u gradu gledaju s iznimnim zadovoljstvom i zahvalnošću prema vama. Svjesni smo da ove kalendarske godine već imamo veliki broj intervencija, ali znamo da su svi pripadnici javne postrojbe, kao i dobrovoljnih uvijek na raspolaganju pa ćemo tako i mi kao gradska uprava biti i dalje na raspolaganju vama za bilo kakvu pomoć – kazao je Rajn.

Nakon njega, prisutnima se obratio Mario Martinčević zahvalivši se gradonačelniku na lijepim riječima potpore bez koje bi postrojbi bilo puno teže funkcionirati.

sveti-florijan-14

– Naravno da uvijek ima prostora za poboljšanje u svakom sustavu, ali napredujemo pomalo prema naprijed. Svakako moramo pohvaliti inicijativu edukacije mališana na gradskom odmaralištu u Pagu što se pokazalo kao jednim od kvalitetnijih programa Zajednice – rekao je.

Dodao je kako je na križevačkom području bilo 10 intervencija požara stambenog objekta, dvije gospodarskog objekta i jedna industrijskog objekta. Pritom je bilo 14 požara dimnjaka i peći te 18 požara otvorenog prostora. Uz sve to bilo je i četiri požara vozila što dovodi do ukupnog broja od 50 intervencija.

sveti-florijan-15

– Zahvaljujem se na svemu što ste učinili za naše vatrogasce u dosadašnjem radu. Između ostalog povećali smo proračun Vatrogasne zajednice Grada Križevaca za sto posto i educirali naše članove i financirali održavanje vatrogasnih domova te kupili novo kombi vozilo – objasnio je Petračija.

sveti-florijan-10 sveti-florijan-08 sveti-florijan-07 sveti-florijan-06 sveti-florijan-05 sveti-florijan-04 sveti-florijan-03 sveti-florijan-02 sveti-florijan-01