Prije otprilike mjesec dana, mlada koprivnička hrvačica Podravke Lara Blažeković, na Europskom prvenstvu u Grčkoj osvojila je srebrnu medalju braneći boje hrvatske reprezentacije. Titulu viceprvakinje stekla je u kategoriji djevojčica uzrasta U-15. Povodom ovog povijesnog uspjeha za koprivničko hrvanje, u prostorima Gradske uprave gradonačelnik Mišel Jakšić upriličio je prijam za Laru i njezin tim.

„Sada se vidi koliko se isplati dugogodišnji plan i rad sa mlađim kategorijama u Hrvačkom klubu Podravka. Ovo može biti pravi primjer i za ostale „manje“ popularne sportove kako se postižu vrhunski rezultati. Sjajni rezultati u mlađim kategorijama garancija su svijetle sportske budućnosti koprivničkog sporta i Grad Koprivnica će zasigurno stajati uz mlade sportašice i sportaše“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Nakon upućenih čestitki na ovom iznimnom rezultatu, gradonačelnika Jakšića zanimali su daljnjii Larini planovi.

„Kroz nekoliko tjedana očekuje me još jedno Europsko prvenstvo u Novom Sadu, zatim Svjetsko prvenstvo u Ammanu u Jordanu, Balkansko prvenstvo u Skopju, a u rujnu i listopadu idem na Gimnazijadu u Bahrein“, kazala je Lara te skromno izjavila kako od ovih natjecanja očekuje stjecanje potrebnog iskustva.

Uz vrhunske sportske rezultate nije zapostavila školske obaveze. Naime, odlična je učenica te dobitnica nagrade „Ponos škole“ OŠ „Podolice“ i nagrade za „Učenicu generacije“.

Na prijamu su uz Laru bili i njezin trener Ivan Lončarić, otac i tajnik HK Podravka Vedran Blažeković i predsjednik HK Podravka Darko Tetec.

Prijam Lara Blazekovic 1 Prijam Lara Blazekovic 02 1 Prijam Lara Blazekovic 03 1 Prijam Lara Blazekovic 04 1 Prijam Lara Blazekovic 05 1 Prijam Lara Blazekovic 06 1 Prijam Lara Blazekovic 07 1