I ove je godine Grad Novi Marof nagradio učenike i njihove mentore za postignute rezultate na natjecanjima, smotrama i susretima na županijskoj, regionalnoj i državnoj razini.

Ukupno je nagrađeno 130 učenika i 19 učitelja i mentora, pa je tako u OŠ Novi Marof nagrađeno ukupno 118 učenika i 13 njihovih mentora, dok je u OŠ Gornja Rijeka nagrađeno pet učenika i tri učitelja, a u OŠ Podrute nagrađen je jedan učenik. U Srednjoj školi Novi Marof nagrađeno je šest učenika i troje učitelja.

Ujedno su proglašeni i učenici generacije i to u tri kategorije, pa su tako u kategoriji “obrazovno područje” nagrađeni Marija Gazdek, Iva Međeral i Jakov Krbot. U kategoriji “sport” nagrađen je Vili Hohšteter, dok je u kategoriji “glazbeno obrazovanje” nagrađen Josip Rabuzin.

Učenicima generacije nagrade su podijelili gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i ravnatelj Osnovne škole Novi Marof Anđelko Bošnjak.

U Srednjoj školi Novi Marof u kategoriji nagrađivanja učenika generacije predložene su bile učenice Monika Ključarić, Margareta Bencek i Iva Bukovčan. Odlukom Nastavničkog vijeća, titulu najbolje učenice generacije 2023./2024. ponijela je učenica Monika Ključarić.

Novčane nagrade za učenike i učitelje ukupno iznose 6.344,12 eura, a učenici su, osim novčanih nagrada, dobili knjigu te priznanje i pohvalnicu. Učitelji mentori su osim novčane nagrade dobili priznanje i zahvalnicu.

Gradonačelnik Jenkač svim je učenicima, kao i njihovim mentorima, čestitao na uspjehu u ovoj školskoj godini.

– Čestitam svima na uspjesima, kako županijskoj i regionalnoj razini, tako i na državnoj. I ove smo godine nagradili veliki broj učenika i mentora, a to je samo pokazatelj koliko se u našim školama radi s našim učenicima, koji potom ostvaruju zbilja odlične rezultate na natjecanjima. Svima želim ugodne praznike i da se dobro odmorite, a u sljedećoj školskoj godini želim vam još više uspjeha – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Os Nagradeni Ucenici001 Os Nagradeni Ucenici Ss Nagradeni Ucenici3 Ss Nagradeni Ucenici2 Os Nagradeni Ucenici004 Os Nagradeni Ucenici003 Os Nagradeni Ucenici002