Dobrovoljno vatrogasno društvo Luka održalo je godišnju skupštinu. Izvješće o radu podnio je predsjednik Mijo Mijatović koji je pored ostalog naglasio da se Upravni Odbor lani sastao 8 puta.

Prošlu 2021. obilježila je pandemija COVID-19 , pa je otkazana i svečanost obilježavanja 75-te obljetnice postojanja i rada DVD-a Luka.

Sredstvima u iznosu od 33.000, 00 kuna od Zagrebačke županije i sredstvima u iznosu od 5000,00 kuna te dijelom vlastitim sredstava nabavljeno je 5 kompleta interventnih odijela i 11 kombinezona za požare na otvorenom.

“Krajem godine organizirali smo prezentaciju nabavljene opreme kako bismo dolično zahvalili institucijama koje su pomogle u njenoj nabavi.

Tom prigodom uručene su zahvalnice od strane JVP grada Petrinje i VZG Petrinje za sudjelovanje u sanaciji posljedica od potresa na području grada Petrinje članovima DVD-a Luka; Grgoić Željku, Žaobi Ivanu, Krsnik Matiji te i DVD-u Luka u cjelini.

Prodali smo vatrogasnu cisternu Mercedes koju smo dobili kao donaciju od VIOZZ-a te smo tom prodajom uprihodili 18000,00 kuna.
Odlučili smo se na prodaju cisterne iz razloga što ista po našoj procjeni nije bila isplativa za stavljanje u funkciju.

Upravni odbor DVD-a Luka je na poziv VZG Vrbovca uputio 2 operativna vatrogasca (Ivan Žaobi i Matija Krsnik ) na osposobljavanje i polaganje za „C“ kategoriju, koji su je uspješno i završili.

Ovime smo dodatno dobili na operativnoj sposobnosti društva te sada imamo 5 operativnih vatrogasaca osposobljenih za upravljanje motornim vozilima „C“ kategorije”, poručio je.

Na sjednici Predsjedništvu VZG Vrbovca odlučeno je da je DVD Luka na redu za nabavku novog navalnog vatrogasnog vozila.

Na kraju izvješća Mijatović je podsjetio da je 24.05.2021. na zajedničkom sastanku DVD-a Luka, gradonačelnika Denisa Kralja i predsjednika VZG Vrbovca, DVD Luka nedvosmisleno izrekao svoj stav o preseljenju DVD-a Luka u vatrogasni centar. “Gradonačelnik je obećao da će DVD Luka u zamjenu za svoje garaže i prostor iznad njih dobiti nove garaže i adekvatan prostor na lokaciji u neposrednoj blizini starih”.

Željko Grgoić, zapovjednik DVD-a Luka podnio je svoje izvješće iz kojega proizlazi da su vatrogasci Luke izašli na 14 intervencija te su 76 puta odvozili vodu u domaćinstva. Pozdravne riječi uputio je i zamjenik gradonačelnika Marko Belošević.

luka0 luka1 luka2 luka3 luka9 luka10 luka11 luka12 luka13 luka14 luka15 luka16 luka17 luka18 luka19 luka20 luka21 luka22 luka23 luka24 luka26