Varaždinska županija ima prvake u svim dobnim kategorijama: 18-eročlana ekipa Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sportskih susreta Matice umirovljenka Hrvatske. Odličan rezultat ostvarili su na osmom po redu državnom natjecanju koje je 5. lipnja održano u Dugoj Resi.

Čestitke je sportašima-umirovljenicima danas uputio župan Anđelko Stričak, koji je za njih u Županijskoj palači organizirao prijem zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darkom Majhenom.

Ponosna je bila i predsjednica Županijskog saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Jadranka Bahlen, koja je zahvalila županu Stričaku i Županiji na podršci, bez koje ne bi ni bilo ovoga rezultata.

– Čestitamo vam od srca, a posebno smo ponosni što ste pobjednički pehar prvi put donijeli u Varaždinsku županiju. I dalje ćemo pružati potporu aktivnostima Saveza udruga umirovljenika, ali i napraviti iskorak budući da ćemo prvi u Hrvatskoj izraditi strategiju „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi“ – istaknuo je župan Stričak.

Upravo je danas, dan nakon odluke Županijske skupštine, održana i prva sjednica Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu projekta „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi“.

– Danas smo na sjednici utvrdili hodogram aktivnosti i odredili koji su prioriteti, a već je provedena i anketa o kvaliteti života među osobama treće životne dobi iz naše županije. Anketu je proveo Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever na čelu s izv. prof. dr. sc. Marijanom Neuberg u suradnji sa Savezom udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županija na čelu s Jadrankom Bahlen. U tijeku je obrada dobivenih podataka, čime ćemo prvi u Hrvatskoj imati relevantne podatke o kvaliteti života i potrebama naših umirovljenika budući da je u anketi sudjelovalo oko 2.000 ljudi treće životne dobi – rekao je župan Anđelko Stričak, ujedno predsjednik Koordinacijskog odbora.

Prijem Umirovljenici Sportasi Lipanj 2024 (2) Prijem Umirovljenici Sportasi Lipanj 2024 (3) Sjednica Koordinacijski Odbor Zlatna Dob Lipanj 2024 (1) Sjednica Koordinacijski Odbor Zlatna Dob Lipanj 2024 (2)