Dobrovoljno vatrogasno društvo Podravka može pohvaliti jednim slovom kojeg velika većina DVD-ova u Hrvatskoj nemaju, a to je slovo ‘i’ ispred kratice DVD koje označava industrijsko dobrovoljno vatrogasno društvo.

Naime, i DVD Podravka uz Željezničar i Bilokalnik koji su također u sastavu VZG-a Koprivnica uspjelo je sačuvati kulturu dobrovoljnog vatrogastva u velikoj tvrtki kao što je Podravka te biti važan dio preventive i protupožarne sigurnosti.

dvd podravka - skupština (10)

Jučer su tako članovi DVD-a Podravka održali svoju 75 godišnju skupštinu na kojoj su naglasili kako je lanjska godina bila vrlo aktivna što se tiče intervencija kojih su imali čak sedam – zapaljenje osobnog vozila, požar peći, poplava, požar na kompresorskoj komori, zapaljenje smeća, požar motornog viljuškara i izlijevanje nafte.

dvd podravka - skupština (9)

Sve intervencije uspješno su privedene kraju zahvaljujući dobroj suradnji dobrovoljnih vatrogasaca u Podravki i vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica koji dežuraju u postrojenjima Podravke 24 sata na dan.

Od ostalih aktivnosti spomenuta je preventiva i osposobljavanje članova na čemu će raditi i dalje te uključivanje većeg broja novih članova. Jedan od novih članova koji je na dan skupštine potpisao pristupnicu je i Marinko Beljo, direktor korporativne sigurnosti u Podravki.

dvd podravka - skupština (8)

On je u ime Uprave pozdravio okupljene te izrazio zadovoljstvo što su zaposlenici njegovog sektora i dobrovoljni vatrogasci te zažalio vodstvu na čelu s predsjednikom Božidarom Balijom i zapovjednikom Mariom Jadanom puno uspjeha u radu.

Rad društva i dobru suradnju pohvalio je i Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnice, podsjećajući sve okupljene na važnost vatrogasaca kao dijela civilne zaštite, posebice vidljivo u zadnjih nekoliko godina kada smo se susretali s migrantskom krizom, poplavama, potresima i epidemijom.

Za kraj je izveden prigodan skeč u izvedbi članova DVD-a.

dvd podravka - skupština (7) dvd podravka - skupština (6) dvd podravka - skupština (5) dvd podravka - skupština (4) dvd podravka - skupština (3) dvd podravka - skupština (2) dvd podravka - skupština (1) dvd podravka - skupština (20) dvd podravka - skupština (19) dvd podravka - skupština (18) dvd podravka - skupština (17) dvd podravka - skupština (16) dvd podravka - skupština (15) dvd podravka - skupština (14) dvd podravka - skupština (13) dvd podravka - skupština (12)