Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica na godišnjoj skupštini održanoj u subotu, 25. veljače, osvrnulo se na brojne aktivnosti u kojima su lani sudjelovali članovi DVD-a.

Nikola Sočev, predsjednik DVD-a pozdravio je okupljene te otvorio skupštinu, a zapovjednik Danijel Matijaković osvrnuo se na 2022. godinu naglasivši povijesni uspjeh mladeži društva koja je na državnom natjecanju za mladež osvojila visoko četvrto mjesto. Osim ovog velikog uspjeha, mladež je nastupila na čak 30 raznih natjecanja, a u svoju kolekciju pospremili su čak 20 pehara.

Društvo je bio aktivno i na svim događanjima VZG-a Koprivnica, na vježbama, osposobljavanjima, a pomagali su i kod migrantske krize. Lani su kao stožerno koprivničko društvo imali 15 intervencija, i sto 3 požarne i 12 tehničkih intervencija.

I ove godine planiraju aktivno sudjelovati u radu VZG-a Koprivnica, sudjelovati na vježbama te održati Memorijal Stjepan Paša koji će ujedno biti i gradsko natjecanje za djecu i mladež.

Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni, a društvo je dodijelilo i odlikovanja – spomenicu za 10 godina aktivnosti dobili su Luka Barešić, Davorko Crljenica, Marijana Crljenica, Matija Canjuga, Borna Fuček, Krešo Horvat, Petar Horvat, Zoran Janči, Nevenka Kopornić, Leo Matijašić, Teo Matijašić, Dejane Nemec i Adam Žgela. Spomenicu za 20 godina dobila je Barbara Evačić, a za 30 godina Zvezdan Tot, Danijel Topalović i Velimir Mihac.

Darko Lončarek, v.d. zapovjednika VZG-a, dodijelio je uvjerenja o osposobljenosti, i to Denisu Matijakoviću i Branki Tišljarić za ispitanog vatrogasca prve klase te Milanu Matijašiću, Danijeli Matijašić, Đuri Poljanu, Davorku Crljenici, Draganani Palfi Topalović, Robertu Bosmanu i Danijeli Topalović za vatrogasnog dočasnika 1. klase.

Nikola Udžbinac i Ivan Markovinović primili su zahvalnice JVP-a i VZG-a Petrinje za poseban doprinos i pomoć u sanaciji potresa. Ilija Bilić, dugogodišnji član DVD-a, primio je zahvalnicu za poseban doprinos vatrogastvu, a zahvalnica je uručena i Bazenima Cerine za doprinos radu društva koje kod bazena održava vježbe za mladež.

Mnogobrojni gosti imali su samo riječi hvale za DVD Koprivnicu te su im na uspjehu čestitali, između ostalih Nenad Radojčić iz tvrtke Vatropromet, Anže Korošec, predsjednik PGD-a Domžale, te Darko Jurković, dopredsjednik VZG-a Koprivnica koji je naglasio kako će sve planove i aktivnosti VZG podržati u bilo kojem smislu te im čestitao na odličnim rezultatima ekipa mladeži.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je važnost dobre suradnje svih DVD-a, a pogotovo Koprivnice s JVP-om Koprivnica.

– Suradnja svih vatrogasnih društava itekako je važna i za gradsku civilnu zaštitu i za grad kao cjelinu. Uskoro se nastavljaju ulaganja u vatrogastvo kroz izgradnju novog centra, plaće u profesionalnom vatrogastvu u Koprivnici su nedavno podignute i vjerujem da će vatrogastvo mnoge mlade ljude privući u ovu profesiju ovdje u Koprivnici – kazao je gradonačelnik Jakšić.

DVD_Koprivnica_skupstina DVD_Koprivnica_skupstina_02 DVD_Koprivnica_skupstina_03 DVD_Koprivnica_skupstina_04 DVD_Koprivnica_skupstina_06 DVD_Koprivnica_skupstina_07 DVD_Koprivnica_skupstina_11 DVD_Koprivnica_skupstina_13 DVD_Koprivnica_skupstina_14 DVD_Koprivnica_skupstina_15 DVD_Koprivnica_skupstina_16 DVD_Koprivnica_skupstina_17 DVD_Koprivnica_skupstina_18 DVD_Koprivnica_skupstina_19 DVD_Koprivnica_skupstina_20 DVD_Koprivnica_skupstina_21 DVD_Koprivnica_skupstina_22 DVD_Koprivnica_skupstina_23 DVD_Koprivnica_skupstina_24 DVD_Koprivnica_skupstina_25