Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica ove je subote, 24. veljače, održalo svoju 150. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su istaknuti brojni uspjesi i aktivnosti koje su obilježile lanjsku godinu.

Skupštinu je otvorio predsjednik Nikola Sočev. Jedan od najvećih uspjeha DVD-a, ali i gradske i županijske vatrogasne zajednice, svakako je drugo mjesto ženske ekipe mladeži na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži te prvo mjesto muške mladeži u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice.

Pobrojana su i brojna druga natjecanja na kojima je mladež DVD-a Koprivnica osvajala pehare i medalje, a u svoj izvješću predsjednik društva Danijel Matijaković, osvrnuo se i na osposobljavanja i usavršavanja, kao i na angažman na poplavama u kolovozu na području općine Drnje. Društvo je u 2023. godini nabavilo i potrebnu opremu, a i ove godine nastavljaju se opremati kako bi, kao stožerno gradsko društvo, u svakom trenu bili spremni intervenirati.

U 2024. godini u fokusu društva će biti velika obljetnica – 150 godina DVD-a koja će se u svibnju trodnevnom svečanošću obilježiti onako kako jedno društvo s tradicijom dugom stoljeće i pola zaslužuje. Osim svečane proslave, sprema se i predstavljanje monografije, susret vatrogasnih puhačkih orkestara kao i velika vježba Podravina 2024.

Na skupštini su podijeljena uvjerenja o osposobljavanju, i to za ispitanog vatrogasca Davorinu Tišljariću, Tomislavu Tišljariću, Matiji Dolencu, Mariji Magdaleni Lesičar, Leu Matijašiću, Josipu Vugrincu i Davidu Novakoviću. Uvjerenje o osposobljavanju za vatrogasca prve klase uručeno je Tomislavu Čižmaku i Terezi Poljan. Marijana Crljenica i Josip Novaković osposobljeni su za vatrogasnog dočasnika prve klase. Nikola Udžbinac primio je uvjerenje o zvanju vatrogasnog časnika.

Borna Fuček tijekom 2023. godine završio je osposobljavanje za prijevoz i rad helikopterom na vatrogasnim intervencijama te za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa. Branka Tišljarić osposobljena je za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa.

Članovi koji su sudjelovali na intervencijama povezanima s poplavom u kolovozu primili su zahvalnice županijske vatrogasne zajednice, a to su Branka Tišljarić, Danijela Mašić, Nikola Udžbinac, Ivan Markovinović, Borna Fuček, Marijana Crljenica, Josip Novaković, Dragana Palfi Topalović, Marin Čani i Danijel Topalović.

Okupljenima su se obratili i gosti koji su pohvalili odlične rezultate u prošlogodišnjem radu te čestitali na nadolazećoj godišnjici. Darko Jurković, dopredsjednik VZG-a Koprivnica, kazao je kako će zajednica financijski u najvećoj mogućoj mjeri pomoći oko organizacije i realizacije proslave, dok je Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika, naglasio kako je 150 godina aktivnog rada nešto čime se zaista trebaju ponositi svi članovi, ali i vatrogasna zajednica kao i grad Koprivnica čiji se građani uvijek mogu pouzdati u pomoć koprivničkih dobrovoljnih vatrogasaca kada je to potrebno.

Čestitke na radu uputili su i Jasminka Jakupec, zapovjednica JVP-a Koprivnica, Anže Korošec iz PGD-a Domžale Mesto i Dragan Sever-Smrček iz DVD-a Aljmaš.

dvd koprivnica godišnja skupština (41) dvd koprivnica godišnja skupština (39) dvd koprivnica godišnja skupština (38) dvd koprivnica godišnja skupština (40) dvd koprivnica godišnja skupština (37) dvd koprivnica godišnja skupština (36) dvd koprivnica godišnja skupština (35) dvd koprivnica godišnja skupština (34) dvd koprivnica godišnja skupština (33) dvd koprivnica godišnja skupština (32) dvd koprivnica godišnja skupština (31) dvd koprivnica godišnja skupština (30) dvd koprivnica godišnja skupština (29) dvd koprivnica godišnja skupština (28) dvd koprivnica godišnja skupština (25) dvd koprivnica godišnja skupština (24) dvd koprivnica godišnja skupština (22) dvd koprivnica godišnja skupština (21) dvd koprivnica godišnja skupština (20) dvd koprivnica godišnja skupština (19) dvd koprivnica godišnja skupština (17) dvd koprivnica godišnja skupština (16) dvd koprivnica godišnja skupština (18) dvd koprivnica godišnja skupština (14) dvd koprivnica godišnja skupština (15) dvd koprivnica godišnja skupština (13) dvd koprivnica godišnja skupština (12) dvd koprivnica godišnja skupština (11) dvd koprivnica godišnja skupština (10) dvd koprivnica godišnja skupština (6) dvd koprivnica godišnja skupština (9) dvd koprivnica godišnja skupština (7) dvd koprivnica godišnja skupština (8) dvd koprivnica godišnja skupština (3) dvd koprivnica godišnja skupština (5) dvd koprivnica godišnja skupština (2) dvd koprivnica godišnja skupština (1) dvd koprivnica godišnja skupština (4)