Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec u utorak je održalo svoju 89. godišnju izvještajnu skupštinu. Društvo je to koje je lani imalo veći broj intervencija, a trend zahtjevnijih požara, nažalost, nastavio se i ove godine.

Kako je istaknuo Antonio Popijač, zapovjednik DVD-a Jagnjedovec, lani su imali 11 intervencija, i to pet požara objekata, tri požara otvorenog prostora, jedan požar dimnjaka te dvije tehničke intervencije.

dvd jagnjedovec - godišnja skupština (7)-min

Osim toga, aktivno su sudjelovali u uklanjanju dimnjaka u Koprivnici, odazvali su se na intervencije na potresom pogođeno područje, a sudjelovali su i u svim aktivnostima Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, od vježbi i protupožarne preventive do rada s djecom i odlazaka na redovite dislokacije u NP Brijuni.

DVD Jagnjedovec pohvalio se i činjenicom da su nedavno potpisali ugovor o dodjeli sredstava za zamjenu opreme oštećene prilikom uklanjanja posljedica potresa i to u iznosu od 212.000 kuna, a lani su na korištenje dobili i vatrogasnu prikolicu od VZG-a Koprivnica.

dvd jagnjedovec - godišnja skupština (3)-min

Posebne zahvalnice za doprinos i pomoć VZG Petrinje, JVP Petrinje i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa dobili su DVD Jagnjedovec te članovi Željko Gačan, Jurica Gačan i Željko Krnjak.

Riječi pohvale za DVD Jagnjedovec imali su i gosti, i to Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio kako su jagnjedovečki vatrogasci oni na koje uvijek može računati i koji sve svoje zadaće obavljaju profesionalno i odgovorno te su, kao i ostala dobrovoljna društva, od velike pomoći Javnoj vatrogasnoj postrojbi u intervencijama.

dvd jagnjedovec - godišnja skupština (1)-min

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, osvrnuo se na brojne intervencije koje su odrađene lani, ali i ove godine te naglasio važnost dobrovoljaca u cjelokupnom sustavu civilne zaštite, ali i društva u cjelini.

Pohvalama se pridružio i Darko Palaš, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice, te naglasio dobar rad DVD-a Jagnjedovec i njegovog vodstva.

dvd jagnjedovec - godišnja skupština (8)-min

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je DVD-u Jagnjedovec na aktivnom radu zbog kojeg je prigradsko naselje Jagnjedovec sigurno mjesto za život, a osvrnuo se i na ostale gradske DVD-e i JVP Koprivnicu koji svojim ukupnim djelovanjem zadužuju sve građane. Naglasio je i kako proračunska izdvajanja za vatrogastvo prate rad i aktivnost vatrogasaca te još jednom istaknuo važnost koju oni nose.

dvd jagnjedovec - godišnja skupština (12)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (29)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (28)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (27)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (26)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (25)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (24)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (23)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (22)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (21)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (20)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (19)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (15)-min dvd jagnjedovec - godišnja skupština (14)-min