[FOTO] Đurđevački vrtićanci raznim aktivnostima obilježili Svjetski dan smijeha

24. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Đurđevački vrtićanci raznim aktivnostima obilježili Svjetski dan smijeha


Đurđevački vrtićanci i u novoj godini nastavljaju provoditi brojne aktivnosti u svojim skupinama vezano uz obilježavanje posebnih dana. Tako su vrtićanci iz odgojne skupine Gljivice ovaj mjesec obilježili Svjetski dan smijeha kroz različite aktivnosti.

Cilj aktivnosti i igara bio je da se vrtićanci što više smiju, što i je primarni cilj dana smijeha. Brojni znanstvenici tvrde kako se smijati treba svakoga dana jer tako poboljšavamo naše zdravlje.

– Pročitavši šaljive, smiješne stihove, djeca su nastavila pričati što je njima smiješno, što ih nasmijava. U likovnom centru napravili su velikog smiješka, a svi koji su željeli, napravili su male smiješkiće (na štapu) kojima smo zatim glumili i tako razvijali i bogatili govor te razvijali maštu i samopouzdanje – poručili su iz vrtića.

U igru škakljanja djeca su se uključivala s oprezom no zarazan smijeh, privukao je i one najnepovjerljivije.
– Na kraju su se rasplesali uz CD klauna Čupka koji ih uvijek jako razveseli, nasmije i usreći.Tako su u Gljivicama, smijehom koji otvara sva vrata, otvorili vrata nove godine u kojoj će nastaviti raditi, igrati se i puno se smijati – zaključili su.