U Dubrovniku je u ponedjeljak počelo snimanje filma ”Robin Hood: Origins” u kojem glavne uloge tumače zvijezde poput Tarona Egertona, Jamieja Foxxa i Jamieja Dornana, a režiser je Otto Bathurst.

Prvi dan snimanje se odvija na istočnom ulazu u dubrovačku povijesnu jezgru – na predjelu Vrata od Ploča, Trgu oružja, na kamenom mostu u Ulici sv. Dominika te u Posatu.
Taj predio zatvoren je za promet vozila od 9 sati, osim vozila Hitnih pomoći i interventnih službi, dok se pješaci mjestimično propuštaju.
Snimanje se nastavlja u utorak ujutro, 21. veljače, i to na lokaciji u Posatu.
U srijedu i u četvrtak lokacija snimanja je Ulica sv. Dominika i most u podnožju tvrđave Revelin, a dan iza snimat će se u Vratima od Ploča, na Trgu oružja, u Ulici sv. Dominika, ali i na Vratima od Pila, te na Stradunu.
Sljedeći ponedjeljak 27. veljače lokacije cjelodnevnog snimanja su Ulica kneza Hrvaša, Vrata od Buže i Stradun.
Na Stradunu će se snimati tijekom tri dana, 28. veljače, te ponovno 1. i 4. ožujka, cijeli dan od 7 do 19 sati. Pješaci će se usmjeravati Ulicom od Puča. Ostatak snimanja otpada na Posat gdje će se snimati 2., 3. i 6. ožujka.
Ukupni budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju.

Redatelj filma ”Robin Hood” Otto Bathurst izjavio je u subotu na konferenciji za novinare, kojoj su nazočili i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli, da je prije ‘otkrića Dubrovnika’ proveo tri mjeseca u Engleskoj bezuspješno tražeći grad koji bi mogao utjeloviti srednjovjekovni Nottingham.

Istaknuo je i otvorenost Dubrovčana za suradnju i zahvalnost Ministarstvu kulture RH.

robin hood robin hood1 robin hood2 robin hood3 robin hood4 robin hood5 robin hood6

(Hina)

fah