Dobrovoljno vatrogasno društvo Željezničar, jedno od rijetkih u Hrvatskoj koje se može pohvaliti kraticom iDVD (dobrovoljno društvo u industriji), održalo je svoju godišnju skupštinu na kojoj su svim svojim članovima i gostima prezentirali vrijedan rad u minuloj 2023. godini.

Društvo je imalo brojne aktivnosti, preko operativnih na poplavi u Drnju, redovnih dislokacija u NP Brijuni, nastupa na gradskom natjecanju pa sve do nabave opreme, usavršavanja i sudjelovanja u vježbama u Koprivnici i na vježbi Podravina 2023 u Koprivničkom Bregima.
Kristijan Sminderovac, zapovjednik društva, pobrojio je događanja u protekloj godini te u planu rada za ovu godinu najavio aktivno sudjelovanje na svim događanjima VZG-a Koprivnica, kao i daljnji rad s članovima koji su, iako ih je brojčano malo, svake godine sve aktivniji i žele DVD Željezničar podići na što višu razinu. Okupljenima se obratio i predsjednik društva Darko Jurković te zahvalio svima na dolasku i izrazio želju za nastavkom dobre suradnje i komunikacije između svih DVD-a zajednice.

Na skupštini su uručena i uvjerenja i priznanja, i to Marku Martinčiću i Karlu Petriću uvjerenje o osposobljenosti za ispitanog vatrogasca, Darku Jurkoviću i Mladenu Baliji uvjerenje o osposobljenosti za dočasnika 1. klase te Kristijanu Sminderovcu uvjerenje o osposobljenosti za časnika 1. klase.

Spomenicu za 10 godina aktivnosti primio je Mladen Balija, a spomenice za 30 godina aktivnosti u društvu Mladen Ščetarić, Željko Behin i Kristijan Sminderovac. Za sudjelovanje na prošlogodišnjoj obrani od poplava županijska Vatrogasna zajednica zahvalnice je dodijelila Darku Jurkoviću, Damiru Deušu, Dejanu Valentu, Ivoru Sočevu i Mladenu Baliji.

Gosti okupljeni na skupštini čestitali su članovima Željezničara na dobrom radu, a gosti iz prijateljskog DVD-a Rešetari zahvalili na održavanju dobrih odnosa. Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica, istaknuo je važnost DVD-a Željezničar u Zajednici, posebno kod redovnih dislokacija, ali i u sudjelovanju u svim gradskih vatrogasnim aktivnostima, pa tako i u onim operativnim. Najavio je i brojna događanja koja slijede u VZG-u te vježbu Podravina 2024 koja će se u Koprivnici održati 19. svibnja i u kojoj će sudjelovati vatrogasci iz cijele županije.

Jedan od članova DVD-a Željezničar je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji s ponosom ističe svoje članstvo u društvu koje je, kako kaže, uvijek spremno obavljati vatrogasne i ostale aktivnosti kada je to u Koprivnici najpotrebnije, odnosno kada se dogodi neka vremenska neprilika ili elementarna nepogoda. Čestitao je DVD-u na dobroj protekloj godini te zaželio puno uspjeha u radu i mnoštvo aktivnosti u 2024. godini.

dvd željezničar godišnja skupština (2) dvd željezničar godišnja skupština (4) dvd željezničar godišnja skupština (3) dvd željezničar godišnja skupština (1) dvd željezničar godišnja skupština (5) dvd željezničar godišnja skupština (9) dvd željezničar godišnja skupština (6) dvd željezničar godišnja skupština (8) dvd željezničar godišnja skupština (7) dvd željezničar godišnja skupština (11) dvd željezničar godišnja skupština (12) dvd željezničar godišnja skupština (13) dvd željezničar godišnja skupština (14) dvd željezničar godišnja skupština (15) dvd željezničar godišnja skupština (17) dvd željezničar godišnja skupština (18) dvd željezničar godišnja skupština (16) dvd željezničar godišnja skupština (19) dvd željezničar godišnja skupština (21) dvd željezničar godišnja skupština (20)