[FOTO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Ivan Žabno održalo redovnu godišnju skupštinu

1. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Ivan Žabno održalo redovnu godišnju skupštinu


Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Ivan Žabno održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu. u prepunom domu skupštini su nazočili brojni predstavnici prijateljskih društava iz Hrvatske i Slovenije, predstavnici udruga, tvrtki i brojni uvaženi gosti.

Zapovjednik Društva Zdenko Kucan kazao je kako je Društvo sudjelovao na svima natjecanjima i na skupštinama gdje su bili pozvani. -Odradili smo i javno pokazanu vježbu povodom 20. obljetnice Trema Budilovo. Sudjelovali smo na 30. obljetnici pobratimskog društva DVD-a Strmec. -kazao je, između ostalih, Kucan.
-Nakon dugo vremena odlučili smo se na organizaciju vatrogasne zabave, koja je iskazivala dosta organizacijskog angažmana. S obzirom da je sve dobro prošlo organizirat ćemo je i ove godine. Nadalje, kroz cijelu godinu smo vozili vodu našim mještanima.
Uz veliku pomoć Općine i općinskog načelnika Nenada Bošnjaka radilo se na uređenju sale i to na spuštanju stropa, skidanju brodskog poda sa zidova te uređenje istih kao i ostali radovi. Stavljeni su pvc prozori i fasada. Uređen je i toranj. -istaknuo je Kucan.
Među brojnim uzvanicima bio je i načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, koji je izrazio zadovoljstvo radom DVD-a, ali i ostalih udruga koje djeluju na području općine.
-Želio bih istaknuti neke nedostatke, ali ne na rad DVD-a, već na uređenju ove sale. Apelirao bih na naše mlađe članove, koji su uspješno organizirali zabavu i ostvarili lijepu dobit. Tada smo dogovorili da ćemo organizirati svaki mjesec po jednu kako bi skupili za pločice.
Nemojte mi zamjeriti, ali to se ipak nije dogodilo. Ne znam iz kojeg razloga. Ne treba sve biti na leđima predsjednika, tajnika, zapovjednika. Imam dva sina koji su članovi DVD-a, pa i na njih apeliram da budu aktivniji.
-I dalje imate moju potporu u radu. Spomenuli ste da vam trebaju vrata, pa evo da vam najavim da su vrata naručena. – kazao je Bošnjak, te zaradio gromoglasni pljesak, i ujedno pozvao tvrtke da pripomognu daljnjem uređenju, dok će Općina financirati ljepljenje pločica.

Sva izvješća i plan za 2020. godinu usvojena su jednoglasno, a vatrogascima su dodijeljene zahvalnice, diplome i priznanja. Donosimo bogatu galeriju fotografija s godišnje skupštine DVD-a Sveti Ivan Žabno.

Zdenko Balog/prigorski.hr